2024. szeptember 27. (péntek) 06:24

Mourinho nem szeret ünnepelni

Csütörtök este kiderült, mely két csapat fog pályára lépni a labdarúgó Európa-liga budapesti fináléjában: a Leverkusen elleni visszavágót kibekkelő Roma a Juventust hosszabbításban legyűrő Sevillával fog összecsapni a Puskás Arénában. Lássuk, hogyan értékelték a találkozót a négy elődöntős vezetőedzői.

„Nehéz feladat a barátaim ellen meccselni, sőt, én egyenesen nem szeretek előttük ünnepelni. Xabi remek munkát végez Leverkusenben, mi is megszenvedtünk ellenük, de a végén mi ünnepelhettünk. – kezdte mondandóját José Mourinho, az AS Roma vezetőedzője, aki 2010 és 2013 között volt a jelenlegi Bayer-edző mestere a Real Madridnál. – Ez az én csapatom, ha nem lett volna egy Smalling a kispadon, akkor talán nem jött volna össze a továbbjutás. Spinazzola és Celik is kidőlt meccs közben, így sokkal nehezebb dolgunk lett volna tettre kész cserejátékosok nélkül.Smalling mindent beleadott, de ugyanígy megdicsérhetem Bovét is, aki korábban csak műfüvön játszott, most pedig a jobb oldalon nyújt kiemelkedő teljesítményt. Végül, de nem utolsósorban azt üzenem az Emilia Romagnában élőknek, hogy tartsanak ki, gondolunk rájuk.”
„Csalódott vagyok, sajnálom a játékosokat és a szurkolókat, nagy esélyt szalasztottunk el a döntőbe jutásra. – értékelt a német csapat mestere, Xabi Alonso. – Ami ma történt, az hihetetlen, megvoltak a helyzeteink, mindent megtettünk a továbbjutásért. Alaposan felkészültünk, de végül az odavágon kapott gól döntötte el a párharcot. Lehet, hogy ennél többet érdemeltünk, de nem akarok keseregni. Gratulálok a Romának és sok sikert kívánok nekik a döntőben.”
„Technikai szempontból ez a legképzettebb, és egyben a legtehetségesebb keret, amivel valaha együtt dolgoztam – dicsérte csapatát José Luis Mendilibar, a Sevilla trénere. – Mi domináltuk a találkozót, míg az ellenfél a kontrákra rendezkedett be. Az első gólt ők szerezték, és azt hihették, hogy elvégezték a dolgukat. Az egyenlítő találat szárnyakat adott nekünk, s a hosszabbításban a győzelmet is megszereztük. A hangulat szenzációs volt, még soha nem éltem át hasonlót. Acuna időhúzás miatt kapta meg a második sárga lapját, de nem hiszem, hogy tudatában lett volna annak, hogy már van egy lapja. Egyelőre szeretnénk megünnepelni a továbbjutást, aztán meglátjuk, mi lesz a döntőben.”
„Sajnáljuk, hogy nem jutottunk be a döntőbe, a srácok megérdemelték volna. Az ilyen meccseken a nüanszok döntenek, főleg akkor, ha a csapat nem rendelkezik elegendő nemzetközi rutinnal. Nincs mit megbánnom, a fiúk mindent megtettek” – nyilatkozta Massimiliano Allegri, a Juventus mestere.

Még több sport…