2024. október 19. (szombat) 14:23

Maróth Gáspárt leigazolta a Rheinmetall

A Rheinmetall AG német hadiipari óriáscégnél kapott fontos pozíciót Maróth Gáspár volt honvédelmi államtitkár, mindezt a cég közölte a LinkedIn oldalán. A közleményt először a kormányközeli Világgazdaság vette észre és szemlézte.
Maróth a cég kelet-európai koordinációs igazgatója lesz, és a cég szerint jelentős szerepe lesz majd a Rheinmetall munkájának támogatásában Kelet-Európában. A Rheinmetallnak egyre fontosabb a kelet-európai piac, irodát nyitottak Szlovéniában és Romániában is, a védelmi és biztonságtechnológiára, autóalkatrész-iparra, elektronikára és automatizációra fókuszálva. „Biztosak vagyunk benne, hogy Dr Maróth a hosszútávú tapasztalataira és óriási szaktudására alapozva, a koordináció és kommunikáció révén fontos szerepet játszik majd a kelet-európai céljaink elérésében” – írják.
Maróthról és szakmai pályafutásáról a Direkt36 írt legutóbb részletesen egy tényfeltáró cikkében. Az írás szerint Maróth a Fidesz 1998-as győzelme után bekerült a miniszterelnök kabinetjébe, a 2002-es vereség után sokáig vállalkozó volt, majd 2016-ban a Honvédelmi Minisztérium egyik háttércégének lett vezetője. Itt került a katonai beszerzések közelébe, és lett a beszerzések kulcsszereplője a következő években különböző pozíciókban. 2020 tavaszán lett védelempolitikáért és a védelmi fejlesztésekért felelős államtitkár, ám fél év után távozott. Bizonyosan nem érezte jól magát hivatalnokként, ellenben a szakértelmére igényt tartott a német multi, s most le is igazolták. A magyar hadiparnak bizonyára hiányozni fog, de miután már ez Orbánhoz tartozik, ezt senki sem meri jelezni.

Még több AKTUÁLIS…