2024. május 18. (szombat) 15:27

Mediterrán álom – Capri

Azon a csodálatos szigeten, ahol félórányira Nápolytól hajdan görög telepesek laktak, így húsvét küszöbén 16-18 fokos koranyár van.

Elba Firenzéje – tavasszal

Prága és Berlin között autózva, buszozva, vonatozva feltétlenül érdemes megállni egy-két napra Szászország fővárosában.

Luxor

Luxor: 35 fok

Áprilistól megélénkült az egyiptomi repterek és kikötők forgalma, bár a tartós közel-keleti vérontás nem kedvez a térség idegenforgalmának.

Drezda

Drezda: de szép!

Az 1945 februárjában brit-amerikai bombák által elpusztított hajdani barokk kulturális központ a második világháború után majd’ félévszázadig a Vörös Hadsereg (egyik) szállásadója volt.

Omán, a paradicsom

„Omán olyan, mint Dubai vagy Abu Dhabi 30 évvel ezelőtt.”

Abu Dhabi – Végállomás vagy tranzit?

És Abu Dhabi sokat ígér, különösen annak, aki még nem járt ezen a tájon, nem volt még sivatagi túrán, nem tevegelt, és nem hajózott a tengeren.

Split

Vonattal a horvát tengerpartra Budapestről

Az Adria InterCity június 18-tól szeptember 30-ig heti három alkalommal közlekedik a horvát tengerpartra, Splitbe Budapestről – közölte az MTI-vel a MÁV-START vasárnap.

Costa del Sol

Csábító Costa Del Sol

A következő vakáció helyszínének kiválasztásához nyújt segítséget az European Best Destinations online-portál körkérdésének alapján összeállított toplista.

Szófia: 17 fok

Príma klíma, olcsó megélhetés berlini, magdeburgi, rostocki szerény nyugdíjjal.

Egyiptom

Luxor: 25 fok

A tavaly október óta tomboló kegyetlen, több tízezer halálos áldozatot követelő közel-keleti vérontás nem kedvez Jordánia és Egyiptom idegenforgalmának.

Marbella

Irány Andalúzia?

Andalúziában a Costa del Sol strandjai, éttermei éppúgy csábítók, mint a történelmi emlékhelyek, valamint a tenisz- és golfpályák.

Mallorca

Mallorca – Tavasz februárban

A Földközi-tenger hetedik legnagyobb, 900 ezer lakosú mini birodalmán kívül, főleg a közeli Ibiza és Barcelona csábítja a németeket

Kairó

Kairó: 25 fok

Luxornál aktuálisan 17 fokos a Nílus; a Vörös-tenger kicsit melegebb!

Velencei karnevál

Velencében megkezdődött a karnevál

A világ egyik leglátogatottabb farsangjának nyitónapja az idén a holokauszt nemzetközi emléknapjára esett, ezért az igazi ünneplés csak vasárnap kezdődik a Rio di Cannareggio csatornáján szokásos vízi parádéval.

La Gomera

La Gomera: 22 fokos óceán

A politikailag az Európai Unióhoz tartozó tartományok földrajzilag Afrikához állnak közelebb.

Nincs több cikk