2023. október 01. (vasárnap) 00:01
Mogyorósi Géza

„Rózsácska” repkedései

Szerintem ott van a legtöbbet utazgató asszonyok tizes toplistáján dr. Ursula von der Leyen, aki {2019-ben a szavazatok többségét besöpörve} 2024-ig irányíthatja az Európai Bizottság munkáját.

Bővebben »
Mogyorósi Géza

München: foci és sör

Boldogok a bajor perecárusok, kocsmárosok és szállodások, mert a hó derekán a Bundesliga két szuper erős labdarúgó klubja randevúzik a fővárosban.

Bővebben »
Mogyorósi Géza

Grünwald – a Casablanca főpincére

Kaliforniában, a Forest Lawn Memorial Parkban 1955-ben kísérték utolsó útjára Grünwald Jakabot, akit a világ a jó nyolc évtizede bemutatott Casablanca című, fekete-fehér filmben ismert meg.

Bővebben »
Dalia László

Az ég még a miénk

Miközben Orbán egyre keletebbre merészkedik, mert hiszen nincs is más választása, s a gerinctelen csapata lohol utána, Európából már nem jön pénz.

Bővebben »
Dalia László

A Pesty Saga

Ő áll a vártán, mások meg szemtelenül gazdagodnak és körbehajózzák a Földet.

Bővebben »
Wartburg 353

Faterom Wartburgja és más történetek

A pompás gyümölcsös kertjeiről, kiváló borairól, szorgos parasztjairól és ipari munkásairól híres baden-württembergi régióban jól megfért egymás mellett a 19. század utolsó harmadában a textil- és a járműgyártás.

Bővebben »

A vakáció kérdőjelei

Olvasom, hogy arról panaszkodik a Horvát Utazási Irodák Szövetségének frontembere, hogy e nyáron kevés/kevesebb honfitársunk üdül az Adrián.

Bővebben »
Mogyorósi Géza

Szeszélyes nyár

Augusztus első felében Skandináviától és Észak-Németországtól a Balkánig csapadékos, áradásos időjárás kuszálta össze a szállásadók és vendégeik életét.

Bővebben »