2024. március 03. (vasárnap) 00:45

Mussolini hidroplánja

Benito Amilcare Andrea Mussolini (1883-1945) diktátor korszakában 184 darab készült ebből a csinos, 19,5 méteres szárny fesztávú repcsiből.

Osztrák Merci, portugál Peugeot

Nem mellesleg a Pandákból az elmúlt esztendőkben több, mint kétszer annyi fogyott, mint a jóval drágább (Lengyelországban összeszerelt) Lancia Ypsilonból.

Piroska és a Barkas

Kétütemű pöfögést ma már ritkán hallani/szippantani Európa szívében. Persze a Barkas mikrobuszok/mentőautók/hullaszállítók/kempingjárgányok varázsa 2024-ben sem szűnt meg.

Fiat Pandina – a jövő kisautója

2024 egyik szenzációjának ígérkezik a sci-fi stílusú, kocka formájához merészen hű, friss Panda-banda tag, a villanyüzemű Pandina.

Tatra 2-603

Veterán jármű – okos befektetés

Az ukrán menekültek az elmúlt két évben főleg ex-szovjet verdákkal árasztották el az európai piacot, s ez kicsit lenyomta a Ladák, Moszkvicsok stb. tarifáját.

2024: búcsúzó típusok

Győrben is megsiratják majd az Audi TT-t, mely kupé és kabrió változatban egyaránt népszerű – megfizethető – sportkocsi volt.

Volkswagen: régi és új kedvencek

A 21. század elejéig gyártott VW Käfer méltó, kevésbé „bogaras”, orrmotoros utóda lett a félévszázada debütált Volkswagen Golf.

Helsinki: American Car Show

Március utolsó hosszú hétvégéjén Finnországba hívogat a háromnapos Original American Car Show.

Pici országok – nagy járműparkja

A Budapestnél kisebb területű Andorrában (Principat d’Andorra), ahol ezer lakosra több, mint 920 gépkocsi jut, gyakorlatilag mindenkinek van egy-két négykerekűje.

Magyar Audi, lengyel Lancia

Globalizált világunkra jellemző, hogy a Spanyol Királyságban Volkswageneket és Audikat is összecsavaroznak, miközben tartósan a Seat Ibiza/Leon páros hódít

Új államok, régi márkák

A Trabik, Wartburgok és farmotoros Škodák, Tatrák legalább annyi oldtimer barátot varázsolnak el, mint a Moszkvicsok, Zsigulik, Volgák.

Nemzetközi autós randevúk

Szlovák szomszédaink nemzetközi Autosalonja Pozsonyba hívogat április 11. és 14. között.

Svájc – micsoda kocsik!

„Genf, 26. Febr. bis 3. März 2024” hírdetik a német nyelvterület plakátjai a svájci gépjármű showt.