2024. szeptember 19. (csütörtök) 18:49

Újpest – Több vevő a láthatáron

Újpest

A csakfoci.hu információja szerint hamarosan lezárulhat a tárgyalás az Újpest FC eladásáról. A portál egy amerikás magyar és egy orosz befektetőről tud. Az UTE belga tulajdonosa egyelőre nem szólalt meg.

Az amerikai cégcsoport mögött állítólag Péterffy Tamás – Thomas Peterffy – állhat, az amerikai magyar milliárdos alapította az Interactive Brokers Groupot, amelynek elnöke és legnagyobb részvényese egyben. A 78 éves üzletember jelenleg a világ leggazdagabb magyarja és hazánkban is vannak érdekeltségei, s 2017-ben a Magyar Érdemrend Nagykeresztje Polgári Tagozatának kitüntetésével ismerte el az állam.
A milliárdos hamarosan bankot nyit Budapesten, és szerepet vállalna az Újpest FC labdarúgócsapatának működtetésében, s ehhez a szálhoz kapcsolódhat Lukács Ferenc, az Újpest korábbi tulajdonosa. Ahogyan a csakfoci.hu is utalt arra, orosz érdeklődő is van, mégpedig a hazánkban élő milliárdos Megdet Rahimkulov nevével fémjelzett cégcsoport.Ez utóbbi aligha tűnik jó megoldásnak, hiszen csak újabb zűröket okozna, miután az orosz oligarchák tevékenységét világszerte korlátozzák.

Még több sport…