2024. szeptember 21. (szombat) 07:57

Jól választott magyar tétel

Idén jó feladatokat kaptak az érettségiző diákok magyarból. A magyar tanárok is úgy értékelték, hogy kiválóan lehet elemezni a Lázár Ervin novellát és a Petőfi Sándor valamint Tóth Árpád verset. Mindkét feladat kényelmes választás lehet a diákoknak – így értékelte az Eduline által megkérdezett szaktanár a magyar érettségi műelemzős részét.

Az egyik opciójuk az érettségizőknek az, hogy egy Lázár Ervin-novellát elemeznek. A tanár szerint akár még ismerős is lehet a vizsgázóknak a feladatul kapott novella, mert része a Csillagmajor című kötetének, amit az általános iskolákban tanítanak is, de Lázár Ervin egyébként sem először tűnik fel az érettségiben, ráadásul a feladatokban sem kérdeznek szokatlan elemeket.

A másik lehetőség Petőfi Sándor és Tóth Árpád Csokonairól szóló verseinek összehasonlítása. A tanár szerint Petőfi művei kiválóan összevethetők XX. századi költők műveivel, ráadásul mindkét szerző és Csokonai is része a középiskolai tananyagnak, a verseik pedig még úgy sem tűnhetnek ijesztőnek, hogy egyébként nem részei a gimnáziumi tantervnek.

Az Eduline percről percre követi az érettségi eseményeit, délután a nem hivatalos megoldásokat is ott lehet majd megnézni.

Még több AKTUÁLIS…