2024. szeptember 21. (szombat) 22:00

A Momentum vendége lesz Guy Verhofstadt

Bár a kormány oldal már leírta, Donáth Anna keményen dolgozik, hogy a Momentum ismét régi, szép napjaira emlékeztessen és visszanyerje a támogatóit. Meghívására az aktív politizálástól épp visszavonulni készülő Guy Verhofstadt európai parlamenti képviselő, az ALDE korábbi frakcióvezetője, Belgium volt miniszterelnöke  is Magyarországra jön. Második konferenciáját tartja ugyanis a Donáth Anna által március végén létrehozott Holnap Magyarországa Egyesület. Ez külpolitikai jellegű lesz, a Holnap Magyarországa Egyesület, a Momentum és a Renew Europe közösen szervezi „Európai elköteleződés: nemzeti érdek” címmel.
A konferenciát Donáth Anna nyitja meg. A cél, hogy „a résztvevők megvitassák Magyarország kül- és EU-s politikáját és annak jövőbeli potenciális irányvonalait, lehetőségeit”.
A rendezvényen felszólal többek között
Guy Verhofstadt EP-képviselő, az ALDE korábbi frakcióvezetője, Belgium volt miniszterelnöke;
Andor László, az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi összetartozásért felelős egykori biztosa;
Balázs Péter korábbi külügyminiszter, egyetemi tanár;
Hegedüs Dániel politológus, külpolitikai elemző;
Takácsy Dorka Oroszország-szakértő;
Végh Zsuzsanna külpolitikai szakértő és egyetemi oktató.
A volt belga miniszterelnök és jelenlegi európai parlamenti képviselő, Guy Verhofstadt jövőre befejezi aktív politikai pályafutását. A politikus bejelentette, hogy a jövő évi EP-választáson nem pályázik újabb mandátumra, és nem indul semmilyen pozícióért. Kivételt akkor tenne, ha páneurópai listákról lenne szó. Guy Verhofstadt rendszeresen kritizálta Orbán Viktor miniszterelnököt, egyszer árulónak is nevezte.

Még több AKTUÁLIS…