2024. szeptember 19. (csütörtök) 19:09

Szoboszlai újabb gólja

Szoboszlai

Az RB Leipzig Willi Orbán és Szoboszlai Dominik góljával fordított, és legyőzte a Werder Brement a német Bundesliga 32. fordulójában. A találkozó utáni sajtótájékoztatón a magyar válogatott csapatkapitánya kitért a konkrét válasz elöl, de azt sem tagadta, hogy könnyen meglehet, ősszel már nem a Lipcse színeiben lép pályára. A hírek szerint a legesélyesebb a Newcastle, az angoloknak nagy tervei vannak és hetek óta figyelik a magyar játékost.

Nehéz megtalálni a megfelelő szavakat, rendkívül büszke vagyok arra, hogy a hajrában meg tudtuk fordítani a meccset – értékelte a mérkőzést az Index kérdésére Szoboszlai Dominik, akit a lipcsei közönség többször is visszatapsolt a játéktérre a lefújást követően. – Ilyen első félidő után, amikor semmi nem akart összejönni, képesek voltunk a 97. percig küzdeni a győzelemért. Ilyen a futball, van, hogy úgy kezdődik a meccs, mint a Freiburg ellen a kupában, és van, hogy négy góllal is vezethetnél, mégis te kerülsz hátrányba. Egy játékos sem vágyhat annál többre, mint hogy egy ilyen fontos helyzetben, az utolsó percben győztes gólt tudjon szerezni.
„Három meccsig még biztos, hogy az RB Leipziget erősítem. Szeretnék a Bajnokok Ligájában játszani, és szeretném megnyerni a második kupámat a csapattal. Meglátjuk, mi lesz a nyár után” – idézte a német Tag24 a Werder Bremen elleni találkozón győztes gólt szerző Szoboszlai Dominikot.
A magyar válogatott csapatkapitánya reagált egy újságírói megjegyzésre is, miszerint biztosan maradna Lipcsében: „Ilyet nem mondtam.”
Korábban a nemzetközi sajtóban megjelentek olyan hírek, hogy az angol élvonalban (Premier League) szereplő Newcastle United érdeklődik a középpályás iránt, ezekkel egybevágnak a Nemzeti Sport Online értesülései is. A „szarkák” belügyeivel kapcsolatban jól értesült forrásaink szerint ha az angol klub eléri a BL-indulást, megkezdik a tárgyalásokat Szoboszlaival, akinek a jelenlegi szerződése 2026 nyaráig szól.
NÉMET BUNDESLIGA
32. FORDULÓ
RB Leipzig–Werder Bremen 2–1 (0–0)
Lipcse, Red Bull Aréna, 47 069 néző. Vezette: Badstübner
RB Leipzig: Blaswich – Simakan, Klostermann (Gvardiol, 71.), Orbán, Henrichs (Halstenberg, 71.) – Laimer (X. Schlager, 81.), A. Haidara (Kampl, 71.) – Szoboszlai, Forsberg (Poulsen, 76.) – Werner, Nkunku. Vezetőedző: Marco Rose
Werder: Pavlenka – Veljkovics, Stark, Friedl – Weiser, Grujev (N. Schmidt, 76.), A. Jung – Bittencourt (Dinkci, 78.), Stage – Schmid (Mbom, 86.), Ducksch (Philipp, 76.). Vezetőedző: Ole Werner
Gólszerző: Orbán (87.), Szoboszlai (90+6.), ill. Bittencourt (70.)

Még több sport…