2024. szeptember 19. (csütörtök) 18:04

Schadl havonta 300 milliót keresett?

Csütörtökön folytatódott a Fővárosi Törvényszéken az elmúlt évek legnagyobb korrupciós ügye, a Schadl–Völner-per. A hatodik tárgyalási napon az ötödrendű vádlott, A. Tamás állt a bíróság elé, aki részben beismerte bűnösségét. A bírónő részleteket olvasott fel a vádlott nyomozati szakban tett vallomásaiból, amelyekben azt állította, hogy Schadl György, aki jó kapcsolatban áll Rogán Antal miniszterrel, havonta 300 milliót keres, mert a végrehajtók „tejelnek neki”, de ő intézte a Borkai Zsolt volt győri polgármesterről készült szexvideó ügyét is. Állításait azonban semmilyen bizonyítékkal nem tudta alátámasztani.
A Schadl–Völner-per csütörtöki tárgyalásának kezdetén már megszokott jelenetek játszódtak le a Fővárosi Törvényszéken: kommandósok kíséretében vezették be a tárgyalóterembe bilincsben, vezetőszáron az elsőrendű vádlottat, Schadl Györgyöt, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar korábbi elnökét és R. Róbert harmadrendű vádlottat. Schadl azonban még a folyósón indulatosan rászólt az egyik fotósra, hogy ne fényképezze, noha egyébként szájmaszk takarta el az arcát. R. Róbert azonban nyugtatóan fordult hozzá: „Ugyan, hagyjad! Nem mindegy?”
Részben beismerte bűnösségét

A bírósági tárgyalás hatodik napján a korrupciós per egyik epizódszereplője, az ötödrendű vádlott, A. Tamás állt a bíróság elé. A vádirat szerint ügyésznek adta ki magát, hogy elhitessék a Mátrix Oktatási Intézmény tulajdonosával, több millió forintért a magasabb szinteken intézkedni tudnak az elhúzódó engedélyeztetési eljárás felgyorsításáért.
A. TAMÁS REMEGŐ KÉZZEL OLVASTA FEL VALLOMÁSÁT, AMELYBEN RÉSZBEN BEISMERTE A BŰNÖSSÉGÉT, DE AZT KEREKEN TAGADTA, HOGY ÜGYÉSZNEK ADTA VOLNA KI MAGÁT.
Az ötödrendű vádlott elmondása szerint ő tényleg közbenjárt az engedélyeztetési ügyben, de a pénzért jogi munkát végzett. Azt viszont elismerte, hogy a megszerzett információkért pénzt kért.
Vallomása után dr. Tóth Erzsébet tanácsvezető bíró kérdésére közölte, hogy az eljárás jelenlegi szakaszában nem kíván kérdésekre válaszolni. Ezt követően a megszokott forgatókönyv szerint a bírónő részleteket olvasott fel a vádlott nyomozati szakban tett vallomásaiból.

A 24.hu tudósítása szerint ezekből az körvonalazódott, hogy a férfi elsősorban a harmadrendű vádlottal volt szorosabb kapcsolatban, aki a szintén a vád tárgyát képező csecsen emberrablási ügy kitervelője volt. Vallomásaiból fény derült arra, hogy a harmadrendű vádlottól, R. Róberttől számos érdekes, légből kapottnak tűnő történetet hallott. Például:
Schadl nagyon jó kapcsolatban áll Rogán Antal miniszterrel.
Schadl havonta 300 milliót keres, mert a végrehajtók „tejelnek neki”.
Nemrég újították fel a végrehajtói kar épületét, amelyben biliárdasztal is van.
Egy felszámolási ügyben való közreműködés kapcsán több bíró lefizetése is szóba került, állítólag „csak tízmilliót” kértek.
Rogán Antal ki akarja túrni minisztertársát, Szijjártó Pétert, és kompromittáló anyagokat is beszereztek róla.
Schadl intézte a Borkai Zsolt volt győri polgármesterről készült szexvideó ügyét.
A fenti állításait azonban semmilyen bizonyítékkal nem tudta alátámasztani.

Még több AKTUÁLIS…