2024. szeptember 27. (péntek) 06:19

A Budapest Airport 150 gépet fogadott

Több légitársaság kapitánya is azt közölte az utasokkal a hét közepén, hogy a többórányi késés oka a labdarúgó-Európa-liga budapesti döntője, mert túlságosan zsúfolt volt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, ez pedig fennakadásokat okozott. A Budapest Airport (BA) viszont azt írta a Világgazdaság megkeresésére, hogy nem történt fennakadás, a BA zökkenőmentesen kezelte a megközelítőleg plusz 20 ezer szurkoló érkezését és indulását, köszönhetően annak, hogy a repülőtér-üzemeltető a hatóságokkal közösen hónapokig készült arra, hogy a kiugró utasszámot gördülékenyen kezelje ezekben a napokban.

A szurkolói járatok, a csapatok, valamint a vendégek érkezésével együtt a budapesti repülőtér 150 gépmozgást kezelt az esemény kapcsán. A döntő mérkőzést megelőző és az azt követő időszakban nagyszámú rendőr és a Budapest Airport munkatársai is segítették a szurkolók kezelését. A Budapest Airport a hatóságokkal közösen teljes készültségben, maximális létszámmal várta az eseményt, hogy az utasoknak zökkenőmentes utazási élményt biztosítson. A terminálon egy időben dolgozó kollégák számát mindig az aktuális utasforgalomhoz igazítjuk, annak érdekében, hogy mindig biztonságos és gördülékeny legyen az utasok áthaladása – jelezte a Budapest Airport.

A meccs előtt két helyen is verekedtek külföldi szurkolók Budapesten: Zuglóban, az Egressy úton, majd az V. kerületben. A rendőrök szerint az elsőben hárman megsérültek, közülük további ellátásra egy olasz és egy spanyol állampolgárt kórházba kellett vinni. Hét lengyel állampolgárt előállítottak. A második eset során egy spanyol, majd egy olasz állampolgárt bántalmazott két lengyel férfi, akiket a rendőrök tizenöt percen belül a Ferenciek terén elfogtak. Garázdaság miatt indul ellenük büntetőeljárás.

Akadt dolga a meccs után a rendőröknek még a repülőtéren is. Az AS Roma szurkolói és Anthony Taylor az Európa Liga-döntőjét vezető brit bíró társasága találkozott össze, amelynek igencsak hangos fogadtatás lett a vége.

Még több AKTUÁLIS…