2024. szeptember 20. (péntek) 00:05

Lenácizta a Népszava újságíróját a Blokád rendezője

Tettlegességig fajult a Magyar Mozgókép Fesztivál péntek esti eseménye, amikor a Népszava tudósítójával, Csákvári Gézával szembejött Tősér Ádám, a Blokád című film rendezője – számolt be az újságíróját ért incidensről a lap. Mint írják, Tősér „olyan elementáris erővel lökte fel” Csákvárit, hogy az földre került, majd a támadó üvölteni kezdett: lenácizta az újságírót és megfenyegette, hogy „szétveri a pofáját”.

Utóbbira végül nem került sor, mert két filmrendező, Kocsis Ágnes és Szűcs Dóra közbelépett, megnyugtatták és elhúzták a Blokád alkotóját. A Népszava tettleges becsületsértés miatt feljelentést tesz az ügyben.

„Bár az indulatot és az erőszakot nem indokolhatja, a Blokád valóban nem tartozik az általam kedvelt és jónak vélt alkotások közé. Kurzusfilmnek tartom, nem egyedüliként, amelyben Göncz Árpád, a néhai köztársasági elnök a filmben hazaárulásra készül, más jelenetekben pedig egy fóbiák miatt szenvedő, bomlott elméjű művész paródiája, ami szimplán méltatlan ábrázolás és művészi interpretáció. Egy filmkritikus jogában áll, hogy véleményt formáljon egy-egy adott műről. Az újságíró szavaira az erőszak vagy a nyilvános becsmérlés nem lehet válasz” – kommentálta Csákvári az incidenst.

Még több kultmix…