2024. szeptember 19. (csütörtök) 18:28

Nem akar távozni Szekszárd fideszes polgármestere

Nem akarja visszaadni a mandátumát Szekszárd fideszes támogatással megválasztott polgármestere, akit a képviselőtestület összeférhetetlenség miatt mentett fel tisztségéből. Ács Rezső pert indított, hogy a bíróság állapítsa meg az önkormányzat döntésének érvénytelenségét. Egy politológus szerint Ács Rezsőnek önként kellett volna felajánlania a lemondását. Az ATV Híradó riportja.

A szekszárdi polgármestert eddig támogató kormánypárti képviselők is azt gondolják, hogy Ács Rezsőnek el kellene hagynia a városházát. A frakció vezetője szerint a város megválasztott vezetője már csak a fizetése miatt ragaszkodik a megbízatásához, miközben a város egyre lejjebb csúszik.

„A jegyzőnk nincs a héten, az aljegyző pedig táppénzen, előtte pedig szabadságon volt, tehát gyakorlatilag úgy működik a hivatal, ahogy. Ács Rezsó mindenképp akadályozza Szekszárd város munkáját és ezért felszólítottam a Fidesz-frakció nevében, hogy mondjon le, hagyja abba végre ezt. Semmi értelme, Szekszárdot egyszerűen tönkreteszi” – mondta Máté Péter frakcióvezető.

Az ellenzék a kormánypártokkal közösen támogatta a polgármester összeférhetetlenségének megállapítását.

„Közgyűlés előtt kaptuk meg a keresetét. Számomra egészen elképesztő, amivel védekezett, hogy a saját cégünktől továbbra is igény tartana javadalmazásra arra hivatkozva, hogy ő tudós és tudományos tevékenységet végez. Hát a bíróság fog dönteni, de nekem ez mégiscsak furcsa indoklás” – fogalmazott Bomba Gábor, a szekszárdi ÉSZ-frakció vezetője.

„Jobban tette volna, ha tisztességgel, méltóságteljesen lemond” – a híradónknak nyilatkozó politológus szerint több okból is távoznia kell Ács Rezsőnek a posztjáról. Ezek közül az összeférhetetlenség csak az egyik.

„Akár büntetőjogi eljárás is indulhat ellene, hiszen kiderült, hogy a felesége jogtalanul használta az önkormányzat kocsiját és teherautóját, és ez többmilliós kárt okozott. A másik ok, hogy kihátrált mögüle a pártja, a Fidesz” – mondta Horváth Csaba.

A szakértő hozzátette: a polgármestert a betegsége is akadályozza abban, hogy elvégezze a munkáját, ami egy újabb ok a mandátuma visszaadására

Még több AKTUÁLIS…