2024. szeptember 20. (péntek) 00:09

Bencsik miatt fizet a Hír TV

Jogsértőnek ítélte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a Hír TV március 26-án adásba került Sajtóklub című műsorszámát – írja a 24.hu. A médiatanács állampolgári bejelentések nyomán indított eljárást a műsorban elhangzottak miatt. A beszélgetés egyik témája az az Ugandában elfogadott törvény volt, amely szerint halálbüntetéssel sújthatják a házasságot kötő azonos nemű párokat. Bencsik András ezt a hírt úgy vezette fel:

„Van egy jó hírem. Ugandában a parlament egy LMBTQ-ellenes törvényt hozott, tehát a bubukat, ha összeházasodnak, kivégzik.”
A médiatanács szerint a műsorszám sértette az emberi méltóság tiszteletben tartására vonatkozó, valamint a kirekesztésre alkalmas médiatartalom közzétételét tiltó törvényi rendelkezéseket. A testület ezért összesen négyszázezer forintnyi bírság megfizetésére kötelezte a HírTV szolgáltatóját, valamint a jogsértés tényéről szóló közleményt fel kell olvasni a HírTV adásában, és a televízió honlapjának nyitóoldalán is köteles közzétenni azt.

Még több AKTUÁLIS…