2024. szeptember 19. (csütörtök) 23:26

Kulcsszerep jut Szoboszlai Dominiknak

Ádám Martin

A Nemzeti Sport szakértője, Lisztes Krisztián szerint a magyar labdarúgó-válogatott önbizalommal telve léphet pályára a szombati Eb-selejtezőn Montenegróban, mert már bizonyította, hogy mindenki ellen van keresnivalója.

„Bizakodhatunk, mert a bolgárok elleni meccs kifejezetten jól sikerült, és remek érzés arra gondolni, hogy idegenben is esélyes a válogatottunk. A csapat remek benyomást tett rám, látni kell, Marco Rossi rendre olyan keretet alakít ki, amely versenyképes” – beszélt a Montenegró elleni Eb-selejtezővel kapcsolatos várakozásairól az NS szakértője, Lisztes Krisztián.
„Elképesztő, hogy pillanatok alatt elfogynak a belépők a hazai meccsekre, előfordul, hogy összeomlik a rendszer jegyvásárlás közben – abban viszont biztos vagyok, hogy a magyar csapat nem zuhan össze… Bravúrra nyilván szükség lesz ahhoz, hogy az első két hely egyikén végezzen a csoportban, így minden megszerzett pontnak óriási a jelentősége. Bizonyította a nemzeti csapat, hogy mindenki ellen van keresnivalója eredmény és játék tekintetében egyaránt, ez pedig plusz önbizalmat adhat.”
A korábbi 49-szeres válogatott középpályás egyes játékosokra, feladatkörökre is kitért.
„Valószínűleg kulcsfontosságú szerep jut Szoboszlai Dominiknak, kérdés azonban, hogy kilences pozícióban kit láthatunk – Sallai Roland már futballozott hamis kilencesként, de az is lehet, hogy klasszikus kilences kap lehetőséget elől. A szöglet- és szabadrúgásaink kifejezetten veszélyesek, jó értelemben e téren nehezen kiszámítható a magyar válogatott. Na de mindegy is, ki szerez gólt, a lényeg, hogy nyerjünk – ha öngóllal hozza el a három pontot a válogatott Podgoricából, akkor sem leszünk boldogtalanok…”

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
G-CSOPORT
Június 17., szombat
15.00: Litvánia–Bulgária – élőben az NSO-n!
18.00: Montenegró–Magyarország – élőben az NSO-n!
Szabadnapos: Szerbia

Még több sport…