2024. szeptember 21. (szombat) 14:41

Hajózni muszáj

Dalia László

Az ATV soron kívül megismételte a Borkai Zsolttal készült interjút, s mindezt főműsoridőben.Kétségtelen sokan megnézték a Heti naplóban a szex ügyéről elhíresült volt polgármesterrel készült interjút, de talán ez mégsem akkora szenzáció, mintha Fischer Ádám nyilatkozna  Budapesti fesztivál zenekar sikereiről vagy mondjuk Szoboszlai nyilatkozna arról, hogy leigazolta a Newcastle. Ám nekünk mosta annyival kell beérni, hogy Borkai bejelenti, kipihente magát és közkívánatra újra elindulni a győri polgármesteri székért. Igaz, most függetlenként jelöltetné magát. Mindez a műsor gazdáját, a riport készítőjét, vagyis Sváby Andrást nem zavarta meg, tehát nem is kérdezett vissza, nem evezett izgalmasabb vizekre.Pedig, ha már hajózunk, akkor ne a kikötőben tapicskoljunk.

Sváby örült az interjúnak, hogy Borkai leült vele a kandalló elé és megszólalt. Természetesen ez egy exkluzív interjú. Mitől is az? Borkai ilyen fontos tényező lenne a magyar politikában? Hát, nem az. Viszont érdekes interjú lett volna, ha Sváby az erkölcsökre is pazarol néhány szót, vagyis hogy elévül-re néhány év alatt Borkai bűne, a botrányos hajóbula? Amerikában, vagy Európa nyugati felén aligha lehetne feltámasztani egy erkölcsi halott politikust. Nálunk, úgy tűnik, ezt is lehet. Persze, Borkai maga is elismerte, hogy legközelebb nem hívna leányokat a hajóra.

Borkai azt is elmondta, hogy többször hívta volt pártját, de nem hívták vissza, így semmilyen kapcsolatban nem áll a Fidesszel. Svűáby ezen az úton könnyedén elindulhatott volna, hiszen Borkai indulása fel sem merülhetne a Fidesz támogatása nélkül. A mostani polgármester is a Fidesz színeiben nyert, miért is hátrálnának ki mögüle. Azóta egyébként Lázár János el is mondta, hogy legközelebb is őt támogatják. Azám, de a Fidesz aligha nézné el, hogy Borkai belezavar a választásba, vagyis megossza a jobboldali voksolókat. Ha Borkai tényleg indulni akarna, kiosztanának két fülest és máris hazamenne. Azt ugyanis bármikor az orra alá dörgölhetik, hogy a legnagyobb bűne nem a jachtos botrány volt, hanem a földmutyi, amikor az Audinak eladták az ingatlanokat. És egy efféle vizsgálat aztán valóban egy életre tönkretehetné az egykori tornász olimpiai bajnokot.

Az ATV rendszeres nézője vagyok, így több interjút is javasolhatnék ismétlésre, amelyek tartalmasabbak és szakmailag is igényesebbek, mint a Borkai sztori. Persze, egy bulvár riport is lehet színvonalas, mondjuk III.Károly királlyal Erdélyben, Harry herceggel Kaliforniában vagy Palvin Barbarával New Yorkban. Vagy nekünk csak egy bulizós polgármesterre telik?