2024. szeptember 19. (csütörtök) 18:40

Frusztrált német focisták, drukkerek

Mogyorósi Géza

Mint emlékezetes csak nyögvenyelősen nyerte meg az idei bajnokságot a bajor labdarúgó klub. Az e hetekben lazító Bundesliga legények azért nem maradtak sport nélkül, hiszen a német válogatott javában készül a hazai Ebére {UEFA EURO 2024 – Germany}. A jövő júniusi, müncheni start előtt nem jó ómen, hogy a négyszeres világbajnok stoplisbrigád csak 3:3-as döntetlen ért el e hetekben – jótékonysági meccsen – Ukrajna ellen. A lengyel szomszédok pedig Varsóban 1:0-ra darálták be{Jakub Kiwior első félidőben lőtt góljával} Hans-Dieter Flick sikerhez szokott teamjét. Durvább vereséget (0:2) szenvedtek el a német srácok Gelsenkirchenben a dél-amerikai matadorokkal szemben. Több, mint félszázezer drukker az arénában, milliók pedig a képernyő előtt dühöngve látták döbbenten, hogy mennyit bénáznak kedvenceik, míg a kolumbiai nemzeti tizenegy akár rojtosra szaggathatta volna a házigazdák hálóját.
Miközben vérszomjas szurkolók a 2021-ben az FC Bayerntől érkezett Flick tréner menesztésétől várják a csodát, erre – egyelőre – nem fog sorkerülni. Meg aztán nem is tolonganak az önjelőlt vezetőedzők, noha a bő 24 ezer focicsapatot tömörítő DFB {Német Labdarúgó Szövetség / Deutsche Fußball-Bund e. V.} nem szűk markú… A következő két hónap főfeladata, hogy összerázódjon (a hajdani középpályás) Hansi eddig harmatgyenge gárdája.
Hiszen szeptember első felében előbb NSZK-Japán rangadóra kerül sor, majd a franciák mérik össze erejüket a német vendéglátókkal. Ha ezen a két meccsen sem tud győzni Európa – egykoron – egyik legeredménysebb teamje, akkor ismét füttykoncert vár a Flick fiúkra, s a tréner még időben (?), a felkészülés véghajrája előtt lapátra kerülhet.