2024. szeptember 19. (csütörtök) 18:11

Szoboszlai megérkezett Liverpoolba

Immár elhagyhatjuk a kérdőjelet, miután az utolsó pillanatban megköttetett az egyezség, Szoboszlai Dominik a FC Liverpool-hoz igazolt. A magyar játékos Klopp csapatában folytatja, s ez akár jobb húzás is lehet, mint a Newcastle, amely megpróbálta lealkudni a 70 millió eurós árát, de a Leipzig nem engedett. Kétségtelen, hogy a Liverpool elfáradt, s frissíteni kellett, így Szoboszlainak nem kell attól tartania, hogy a kispadon találja magát. Korábban is többször hallhattuk, hogy Kloppnak tetszik a magyar játékos stílusa, s miután a német bajnokságot egyébként is figyelte, a Lipcse meccsein láthatta, hogyan bűvöli el a közönséget a magyar játékos. Ám ahogy az angol csapat menedzsmentjétől már megszoktuk, nem nagyon lehetett róla hallani, hogy ők mindenáron Szoboszlai szeretnék leigazolni. Kivárták a végét, s akkor gyorsan megegyeztek a német klubbal. A szurkolóik még csodálkoznak, nem mindenki ismeri a német bajnokság legjobbjait, talán kicsit le is becsülik a Bundesligát, legalább is a kommentekből ez jön le, bár ha megnézik a magyar játékos 9 perces videóját, meggyőződhetnek róla, hogy Klopp ezúttal sem tévedett.Az FC Liverpool történetében mindössze két drágább játékos volt eddig: a holland Virgil van Dijk, akiért 84,65 millió eurót fizetett ki a klub 2017-ben a Southamptonnak, illetve a tavaly 80 millióért megszerzett uruguayi csatár, Darwin Núnez.

A Premier League-ben játszott már több magyar, de csak Gera hagyott mély nyomot, a Fulhamben azóta is emlékeznek rá, hiszen technikás gólokat rúgott a technikás magyar.Ám Szoboszlai kapta meg az esélyt, hogy egy nagy csapatban bizonyíthasson. Gera mellett Détári és Dzsudzsák játszhatott volna hasonlóan erős csapatban, de ők inkább a pénzt választották, így nem futhatták ki magukat. Szoboszlaival ez azért sem történhetett meg, mert az apja és a menedzsere, Esterházy Mátyás minden lépést alaposan megfontolt, erre utal a Salzburg, Leipzig, Liverpool útvonal, amely szakmailag tökéletes döntés volt.

Szoboszlai 2021 telén szerződött a Red Bull Salzburgtól az RB Leipzighez, amellyel két és fél idény alatt kétszer nyerte meg a Német Kupát, s több alkalommal is szerepelhetett a Bajnokok Ligájában. A 32-szeres magyar válogatott középpályás 91 meccsen viselte a lipcseiek mezét, ez idő alatt 20 gólt és 22 gólpasszt jegyzett.

Fabrizio Romano szombat kora délután arról számolt be, hogy Szoboszlai Dominik már megérkezett Liverpoolba, hogy részt vegyen az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon. A Lipcse pedig bekapcsolódott a papírmunkák elvégzésébe.
Az átigazolási transzferguru egy videót is közzétett, amin a magyar futballista látható, amint a liverpooli repülőtéren egy magángépről leszállva, beül egy autóba, ami egyenesen az angol klub edzőközpontjához szállította a támadó középpályást.

Még több sport…