2024. szeptember 20. (péntek) 05:33

Földöntúli fémgolyók

Különleges felfedezést tett Avi Loeb harvardi professzor, kutatótársaival ugyanis talált több olyan kis fémgolyót is, amelyekről úgy gondolják, egy idegen életformához köthető technológiához lehetnek köthetőek.

Idegen technológia lehet egy 2014-ben, Pápua Új-Guinea partjai közelében a Csendes-óceánba hullott, csillagközi térből érkezett meteorban – ezt állítja legalábbis Avi Loeb, a Harvard Egyetem fizikusa.

Loeb még idén tavasszal vetette fel egy nyári tudományos expedíció lehetőségét az objektumhoz, mert már akkor azt feltételezte, hogy lehetséges, hogy egy mesterséges, földönkívüli tárgy darabjai fekszenek a Manus-sziget közelében az óceán fenekén. Ez végül megvalósult, és a jelek szerint sikerrel is zárult. Most – mint a CBS News írja – a talált anyagokat a Harvardra vitték elemzésre, és az Egyesült Államok űrparancsnoksága (U.S. Space Force) 99,999 százalékos bizonyossággal erősítette meg, hogy az egy másik naprendszerből jött.

Loeb és csapata a kormány által megadott, 10 km-es sugarú körben kezdett keresni, itt érhetett ugyanis földet az objektum. A szakemberek bonyolult számításokkal állapították meg, pontosan hol lehetnek a tárgyak, majd egy Silver Star nevű hajóval kezdték keresni őket az óceán fenekén, mágnesek segítségével.

Végül tíz kis gömböt, fémgolyót találtak, amelyek különböző színekben – arany, kék, barna –, egyik-másik egy mini Földre hasonlít. Ezek  84 százalékban vasból, 8-ban szilíciumból, 4-ben magnéziumból, míg 2 százalékban titániumból állnak, de van bennük nyomelem is. A kutatók összesen 50-et találtak a kis fémgolyókból. „Az anyagszilárdság tekintetében keményebb, mint bármilyen korábban látott, és a NASA által katalógusba vett űrszikla” – jegyzi meg Loeb. Kiszámolták a Naprendszeren kívüli sebességét is, ami 60 km/másodperc volt, gyorsabb, mint a Nap közelében lévő csillagok 95 százaléka.

A szakemberek arra következtetnek, hogy a tárgyak valamilyen másik civilizációból származó űrhajó, vagy valamilyen technikai szerkezet lehet.

Még több tudomány…