2024. szeptember 19. (csütörtök) 18:11

Orbán optimista

Orbán Viktor Sopronban, a kormányülés helyszínéről adott interjút a Kossuth rádiónak. A beszélgetés alatt szó esett a vilniusi NATO-csúcsról, az illegális bevándorlás kérdéséről és az erre adott „brüsszeli válaszról”, a háborúról, az inflációról, valamint a pártok külföldi finanszírozásáról.
Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök kora este közösségi oldalán jelentette be, hogy a szokásos péntek reggeli időben ad interjút július 14-én a Kossuth rádiónak, azonban a helyszín változik, ugyanis Sopronból fog jelentkezni. Itt van ugyanis a kihelyezett kormányülés, amely péntek délben fejeződik be.

A NATO-csúcs után úgy tűnik, a háború el fog húzódni. A béke hangján alig-alig beszélünk. A háború és a szankciók nem tűnnek el az életünkből– mondta Orbán. Szerinte teljesen más jövő vár a magyarokra, ha van, illetve, ha nincs háború. Szerinte a Nyugat háborút akar.
Az inflációt nekünk kell letörni, fülön, üstökön kell ragadni, meg kell taposni– jelentette ki a miniszterelnök. Úgy látja, a kormánynak van egy terve, amely segít ebben. Ezek közé sorolta az árfigyelő rendszert, amelyet szerinte több százezren használnak, valamint a kötelező akciózást is.

Még több AKTUÁLIS…