2024. szeptember 20. (péntek) 00:05

Bécs megint lehajrázta Budapestet

Szombaton jelentette be az osztrák államvasút, hogy megindul az új vasúti fővonal kiépítése, ami a bécsi nemzetközi repülőtérhez vezet majd az ország Bruck an der Leithaból.Vitézy Dávid, a BKK egykori vezérigazgatója írta meg a Facebookon, hogy az Österreichische Bundesbahnen (ÖBB) osztrák államvasút 2023. július 15-én bejelentette, megindul a vasúti építkezés Bruck an der Leitha és a bécsi Schwechat nemzetközi repülőtér közötti.
Ez azt jelenti, hogy az új pályán – ami teljes egészében zöldmezősen épül majd ki – a Budapest, Győr, Pozsony felől érkező, és Bécsbe tartó vonatok Bécs előtt elérik a nemzetközi repülőtér alatti vasútállomást – írja Vitézy, hozzátéve azt is, hogy így Nyugat-Magyarország a bécsi repülőteret gyorsabban éri majd el, mint a budapestit.
Az osztrák beruházás messze túlmutat a lokális részérdekeken, a bécsi repülőtér az európai versenyképességen, az összeurópai logikán és a légi és a vasúti hálózati összekapcsoltságon igyekszik javítani.– írja a volt vezérigazgató.
Szerinte szomorú azt látni, hogy mindezekhez képest Magyarországon évek óta tervben lévő, és az EU által már támogatott vasúti előkészítések leállításáról és nem megépítéséről van szó.

 

Még több életmód…