2024. szeptember 21. (szombat) 09:36

Ryan Mmaee – Stoke City

A Ferencváros labdarúgócsapata hivatalos honlapján adta hírül, hogy Ryan Mmaee távozik, akinek új klubja, az angol másodosztályú Stoke City egyúttal bejelentette az érkezését. A 25 éves marokkói támadó hároméves szerződést írt alá.
Az FTC Ekl-keretéből kikerülő játékos iránt korábban a török Trabzonspor is érdeklődött, sőt, egy időben még a Premier League-be az idény végén feljutó Luton Town is a kérők között szerepelt; az utóbbi napokban azonban már az angol másodosztályú Stoke City tűnt befutónak.
Az üzlet végül meg is köttetett, az FTC péntek este számolt be a támadó távozásáról. A marokkói válogatott játékos 2021 nyarán érkezett az Üllői útra, ferencvárosi pályafutása során összesen 73 tétmeccsen lépett pályára, ezeken 32-szer talált az ellenfelek kapujába, és 15-ször adott gólpasszt társainak. Népligeti időszaka alatt kétszer nyert bajnokságot, egyszer pedig Magyar Kupát.
Az átigazolási összeget nem hozták nyilvánosságra, de az ulloi129.hu arról írt a héten, hogy biztosan 2 millió eurót kap a Fradi, s az összeg tovább nőhet, ha a Stoke benn marad a másodosztályban, abban az esetben pedig, ha feljutna a PL-be, némileg a négymilliót is meghaladná a transzfer összértéke.
„Tetszik a felvázolt projekt, a klub bizonyította, hogy igazán engem akar, izgatottan állok a kihívás elé. Olyan csatár vagyok, aki szereti kivenni a részét a támadásépítésből, és nemcsak magamnak, hanem a társaimnak is megteremteni a helyzetet. Erős idények vannak mögöttem Cipruson és Magyarországon, a Stoke Citynél tovább fejlődhetek. Mindig is szerettem volna magam kipróbálni Angliában” – nyilatkozta a Stoke honlapjának Mmaee, aki három évre írt alá az angol másodosztály előző idényében 16. helyen végző klubnál.

Még több sport…