2024. szeptember 25. (szerda) 10:39

Három Dárdai a pályán, egy a kispadon

Vereséggel kezdte a német labdarúgó-bajnokság másodosztályának 2023–2024-es idényét a Hertha BSC: Dárdai Pál vezetőedző mind a három fiát pályára küldte a szombat esti esős düsseldorfi mérkőzésen, amelyet a hazaiak nyertek meg 1–0-ra. Ha a csapatnak jól megy majd, Dárdai Pált senki sem fogja megszólni, hogy mindhárom fiát játszatja. Ha nem így lesz…

A Kicker német sportlap egyébként azzal kommentált a rendkívüli történést, hogy „Esély vagy kockázat?”

Dárdai Márton a kezdőcsapatban kapott helyet (végig is játszotta a meccset), és még az első félidőben pályára lépett a Székesfehérvárról nemrégiben szerződtetett ifjabb Dárdai Pál is – ő a megsérülő Marten Winklert váltotta.
A második félidő elején, az 51. percben Daniel Ginczek csúsztatott fejesével megszerezték a vezetést a hazaiak.
A Hertha felpörgött, nem sokkal később Dárdai Márton előtt nyílt egyenlítési lehetőség, ám egy védő menteni tudta a lövését. A 61. percben megint Dárdai Márton volt az egyik főszereplő, remek indítása után Florian Niederlechner lőtt, Jordy de Wijs önfeláldozóan belevetette magát a labda útjába – a düsseldorfit le is kellett cserélni.
A berlini kispadon a 17 éves Dárdai Bence is helyet kapott, és a 79. percben az ő nagy pillanata is elérkezett: édesapja pályára küldte, bemutatkozott bajnoki meccsen az első csapatban. Megtörtént hát az, ami a német profi futballban korábban még sohasem, s erről majd minden német lap megemlékezett.Dárdait a meccs után a BZ Berlin is megszólaltatta.

„Ilyen a családom története, nálunk ez normális. Az apám együtt játszott a testvéremmel. Én is együtt játszottam a testvéremmel, mielőtt Németországba jöttem.És most, hogy olyan régóta a Herthához tartozunk, most mindhárom fiam játszott. A sors valahogy így akarta”.

Még több sport…