2024. szeptember 25. (szerda) 08:32

Nyert a Diósgyőr Mezőkövesden

A Diósgyőr 4–2-re győzött a Mezőkövesd otthonában a labdarúgó NB I 2. fordulójában, miután hosszas szünetet kellett tartani egy hatalmas zápor miatt a két félidő között.

NB I
2. FORDULÓ
Mezőkövesd Zsóry FC–Diósgyőri VTK 2–4 (0–2)
Mezőkövesd, Városi Stadion, 3915 néző. Vezette: Vad II
Gólszerző: Sz. Drazsics (48., 73.), ill. Bárdos (4.), Pozeg Vancas (35.), Lukács (69.), Edomwonyi (88.)
Kiállítva: Kállai K. (78., Mezőkövesd)

ÖSSZEFOGLALÓ
Igazuk lett azoknak, akik telt házas rangadót vártak! Szombaton Mezőkövesden már jóval a kezdés előtt megteltek a lelátók, feszült várakozás előzte meg a Diósgyőr vendégjátékát.
Mivel az első fordulóban mindkét csapat kikapott, a vereségeknek az lett a következménye, hogy mindkét edző változtatott az összeállításon, de sérülések miatt hazai oldalon Kuttor Attilának jóval szerényebb kínálatból kellett választania.
Élénk iramban kezdődött a mérkőzés, enyhe diósgyőri fölény jegyében, és az első gólra sem kellett sokat várni: a 4. percben Bárdos Bence közelről fejelte a labdát a hazai kapu közepébe.
A hazaiakat érthetően hideg zuhanyként érte a találat, megzavarodott a csapat, úgyhogy Riccardo Piscitelli kapus többször is nehéz helyzetbe került. A Mezőkövesdet láthatóan megfogta a gól, nem találta a játék ritmusát, Sztefan Drazsics egyéni próbálkozásai sem hoztak eredményt, mert rendre fennakadt a jól szervezett, sűrű diósgyőri védőfalon.
A DVTK futballistái megbecsülték a labdát, szervezett játékuknak nem találta ellenszerét a Mezőkövesd, s nagy reménye nem is lehetett rá, hogy gyengébb játékkal is kihúzza a félidőig – nem is tudta, a diósgyőriek Rudi Pozeg Vancas góljával növelték előnyüket. A Kövesd az első félidőben túl lassan és komótosan építkezett, helyzetet nem tudott kialakítani, ráadásul elmaradtak a kapura lövések is. A félidő utolsó perceiben óriási vihar tört ki, záporeső zúdult a pályára, s kérdéses volt, hogy a csapatok tudják-e folytatni a mérkőzést.
A mérkőzés ötven perc kényszünet után folytatódott: a hatalmas mennyiségű víz szép lassan elapadt, de azért a tócsában gyakran megakadó labda így is gyakran megtréfálta a játékosokat.
A DVTK őrizte előnyét, de nem is engedhette meg a lazítást, mert három perc sem telt el és Sztefan Drazsics szépített. Vérszemet kaptak a hazaiak, érezték, hogy van esélyük, így aztán harcosabb felfogásban, gyorsabb ritmusban kezdtek futballozni.
Több lövési kísérlet jelezte a vállalkozókedvet, ám jött a büntetés: az agilisan játszó Lukács Dániel ismét visszaállította a kétgólos különbséget.
A Mezőkövesd sem adta fel, újabb Szetfan Drazsics-gól következett, és ez a találat visszahozta a reményt, de mindhiába, ugyanis Kállai Kevin kiállítása döntőnek bizonyult. A Mezőkövesd emberhátrányba került, és akcióiban már nem volt a szükséges átütőerő.
A végeredményt Bright Edomwonyi állította be, és a DVTK az első félidőben mutatott játéka alapján rászolgált a három pontra.

Még több sport…