2024. szeptember 19. (csütörtök) 17:54

Az FTC a Fehérvárral kezd

A bajnoki címvédő Ferencváros a Fehérvár vendégeként kezdi meg a labdarúgó NB I 2023-2024-es idényét. A bajnoki rajt előtt az FTC vezetőedzője Máté Csaba azt nyilatkozta, hogy a hétközi Ekl-selejtező ellenére szeretnék győzelemmel indítani a bajnokságot, míg Leandro de Almeida, a Ferencváros másodedzője a csapata erőnlétét emelte ki.

„Az első bajnoki meccs mindig nagyon fontos, hiszen ez adja meg az alaphangját a bajnokságnak. Természetesen szeretnénk jól, győzelemmel rajtolni. Két sikeres Európa-konferencialiga-mérkőzésen vagyunk túl, fontos, hogy ennek a teljesítménynek legyen folytatása. A Shamrock elleni párharc során sikerült elindulnunk egy jó úton, ezen szeretnénk tovább járni a bajnokságban is. Meg kell nézni, kik bevethetőek a hétvégén, hiszen nem szabad elfelejteni, hogy csütörtökön újabb selejtező vár ránk” – nyilatkozta Máté Csaba, a Ferencváros vezetőedzője a fradi.hu-nak.
A bajnoki címvédő trénere a Fehérvár FC elleni mérkőzés kapcsán elárulta, a győzelem a cél, de az első fordulókban nehéz felmérni a csapatok erejét. „Nagy átalakuláson mentek keresztül, sok játékos távozott. Ennek van előnye is, hátránya is. A bajnokság elején nem lehet, vagy legalábbis nagyon nehéz megítélni, hogy ki, milyen játékerőt képvisel. Mindent meg fogunk tenni a győzelemért!” – mondta Máté Csaba.
Leandro de Almeida, a Ferencváros másodedzője a csapat erőnlétére hívta fel a figyelmet. „Sokkal frissebbnek éreztem a csapatot. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy minél frissebbek legyenek a játékosok. Nyilvánvalóan kell a kemény edzés. Keményen is dolgoztak az elmúlt két hétben. Mindenkiről tudjuk, hogy melyek az erősségeik, illetve a játék mely terültén kell többet kihozniuk magukból.”
„Mindenki, aki itt van, jó játékos. Csak rajtuk múlik, hogy ezt a teljesítményt kihozzák magukból. Az erőnléti edzőkkel együtt folyamatosan segítjük őket, próbáljuk olyan rendszerbe hozni őket, hogy sokkal magabiztosabbak legyenek, mindenki tudja, hogy mi az ő helyzete. Sok sprintedzésünk van, hogy ne veszítsenek a sebességükből. A sprintek mellett dinamikai edzéseket, különböző irányváltásokat vezénylünk nekik, de még a konditeremben is külön programot írtunk elő a számukra, hogy még többet kihozzanak magukból. Mindenképpen van még bennük akár ennél több is. Abban kell még fejlődnünk, hogy intenzívebb legyen a játékunk. Ezt persze fejben is meg kell változtatni, mert az biztos, hogy amit mutattak ezen a két meccsen, az remek, de még többet is ki lehet belőlük hozni” – mondta a Ferencváros edzésmódszereiről Leandro.

 

 

Még több sport…