2024. szeptember 25. (szerda) 08:24

Szoboszlai gólpasszt adott

Utolsó nyári felkészülési mérkőzésén a Liverpool 3–1-re legyőzte a német Darmstadtot. A vörösöknél Szoboszlai Dominik a kezdőcsapat tagjaként 59 perc játéklehetőséghez jutott, utolsó megmozdulása egy szöglet elvégzése volt, amelyből Luis Díaz káprázatos sarkazással állította be a végeredményt.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Liverpool (angol)–Darmstadt (német) 3–1 (2–1)
Preston
Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold (Quansah, 75.), Konaté (Matip, 60.), Van Dijk (Gomez, 60.), Robertson (Cimikasz, 60.) – Szoboszlai (Elliott, 60.), Mac Allister (Jones, 75.), Gakpo (McConnell) – Szalah (Doak, 60.), Jota (Núnez, 60.), L. Díaz (Scanlon, 75.). Menedzser: Jürgen Klopp
Gólszerző: Szalah (5.), Jota (8.), L. Díaz (59.), ill. Honsak (10.)
ÖSSZEFOGLALÓ
Vehetjük jó előjelnek: az augusztus 13-i, Chelsea elleni londoni Premier League-rajt előtt a Liverpool kezdőcsapatában kapott helyet Szoboszlai Dominik. Jürgen Klopp a jelek szerint bízik a magyar válogatott csapatkapitányában, a 22 éves játékos pedig kitett magáért: az ötödik percben és a lecserélése előtti pillanatokban is az ő szögletét követően szerzett gólt a Liverpool.
Szoboszlai Dominik fülig érő szájjal – egyórányi játék után – hatodmagával hagyta el a pályát, a kispadnál több vállveregetést is kapott, lehet bízni benne, hogy vasárnap ugyancsak az első perctől a pályán lehet a Chelsea otthonában Mauricio Pochettino csapata ellen. Szigetországi szakértők szerint hiába rendezik az első fordulóban, már ennek az összecsapásnak is nagy jelentősége lesz a bajnoki címet illetően, több korábbi tréner és labdarúgó is úgy tartja, a következő idény legjobbjának minden idők legnehezebb dolga lesz elhódítani a címet.
Szoboszlai Dominiknak ebben a kiélezett helyzetben kell megállnia helyét a Liverpoolban, és elnézve a Darmstadt elleni játékát, úgy tűnik, máris felvette az angliai ritmust. A támadósor mögött többször bátran kérte el a labdát, felesleges futásba egyszer sem hajszolta bele magát, intelligensen, határozottan és célratörően futballozott. A szünet előtti percekben kőkemény becsúszás után kapott sárga lapot, ám ezt követően is kivette részét a védekezésből, előfordult, hogy ötvenméteres sprint végén szerelt a saját térfelén.
A Liverpool 3–1-re győzött, vasárnap következhet a Chelsea elleni premier – persze, addig is lehet még finomítani a játékán.

Még több sport…