2024. szeptember 19. (csütörtök) 23:30

Fizetett a Booking

Vasárnap Ujhelyi István EP-képviselőnek vasárnap a Booking.com megígérte, hogy hétfőre minden tartozását kiegyenlíti a magyar szállásadóknak. A hvg.hu most azt írta, miután megkereste a szállásadókat, hogy a cég kifizette a korábbi tartozásait.

Ujhelyivel a cég vezetői ugyancsak azt közölték, hogy vasárnap estig rendezték a kifizetések 98,2 százalékát. A Booking.com könyvelése szerint hétfőn reggel mindössze 14 utalás tolódott, szerintük ennek oka már csak – leginkább magyarországi – banktechnikai problémákban keresendő.

A Fidesz hétfőn bejelentette, hogy összehívja Országgyűlés turisztikai albizottságát, mondván „a szállásközvetítő multicég továbbra is visszaél az erőfölényével és kiszolgáltatott helyzetben tart több ezer magyar vállalkozást. A felháborító eset nem maradhat következmények nélkül”. Szatmáry Kristóf, a vállalkozásfejlesztési kabinet vezetője úgy fogalmazott, hogy parlamenti albizottság ülésére várják a Gazdasági Versenyhivatal, a Magyar Turisztikai Ügynökség és a fogyasztóvédelmi hatóság képviselőit, hogy adjanak pontos képet a helyzetről és a lehetséges válaszlépésekről.

Ezek után teljesen felesleges ülést tartani, de ők azt állítják, hogy  tanulságos ügyről van szó és szerintük használt a nyomásgyakorlás.Ez utóbb pedig leginkább nevetséges, hiszen Ujhelyi képviselő volt, aki eljárt az ügyben. Ő nem fenyegetőzött, hanem tárgyalt. A kormány persze minden történésből tőkét próbál kovácsolni.

Még több életmód…