2024. szeptember 19. (csütörtök) 17:55

Paul McCartney a Höfnert keresi

A Beatles kétszer is játszott hosszabb-rövidebb ideig Hamburgban, a Reeperbahn egyik bárjában, s az ottani kegyetlen tréning, a napi hat órai zenélés nagyon megedzette a fiúkat. Utólag Lennoin elismerte, hogy a hamburgi iskola nagyon jót tett a zenekarnakPaul McCartney 1961-ben 30 fontért ott vett magának egy hegedű alakú Höfner 500/1 elektromos basszusgitárt. Ez volt az a hangszer, amin Sir Paul ezután a Beatles olyan slágereit játszotta, mint a Love Me Do, a Twist and Shout vagy a She Loves You. A 81 éves zenész most arra gondolt, megkeresi az egykor szívének kedves gitárt, amely a zenekar feloszlása előtt nem sokkal elveszett – írja a Telegraph.

McCartney 1961 és 1963 között használta a gitárt, és a gyártó céget kérte meg arra, hogy próbálja felkutatni a relikviát.A keresést a „tracingthebass” hashtaggel indították útjára, és arra kérik az embereket szerte a világon, ha bármilyen információval rendelkeznek a gitár hollétéről, jelentkezzenek.

A hangszer utolsó napjairól annyit tudni, hogy McCartney 1969-ben fogta utoljára a kezében, amikor a Beatles Londonban rögzítette a Let It Be felvételeit. Ha a gitárt megtalálják, akár 10 millió fontot (4,5 milliárd forintot) is érhet.

Még több kultmix…