2024. szeptember 19. (csütörtök) 18:23

Sztankovics a Ferencváros új vezetőedzője

Máté Csaba hiába vezette többször győzelemre a csapatát, eddig tartott a menetelése. Kubatovnak külföldi edző, egy nagy név kellett, s most lőn. Hogy aztán ez jó húzás volt-e, az majd elválik. Sztankovicsnak ugyanis csak Szerbiában voltak sikerei, az olasz Sampdoriánál megbukott.

A Nemzeti Sport is beszámolt arról, hogy Dejan Sztankovics az egyik jelölt a Ferencvárosnál a vezetőedzői posztra és az Ekl-selejtezők után születhet végleges döntés arról, ki irányíthatja a csapatot az idény folytatásában – ezt erősítette meg hétfőn a klub a hivatalos bejelentéssel.
„Férfi labdarúgócsapatunk a feröeri Klaksvík elleni Bajnokok Ligája-búcsút követően Máté Csaba irányításával mindhárom párharcát sikerrel vette és bejutott a Konferencia Liga csoportkörébe. A csapat irányítását a napokban a 45. születésnapját ünneplő korábbi szerb válogatott labdarúgó, az olasz Interrel BL-győztes Dejan Sztankovics veszi át. A szakember évekig dolgozott a belgrádi Crvena zvezda, majd azt követően legutóbb a Sampdoria edzőjeként. Az FTC köszöni Máté Csabának, hogy az egyik legnehezebb időszakban sietett a klub segítségére és vezette az UEFA Európa Konferencia Liga csoportkörébe a csapatot” – olvasható a fradi-hu-n.
A 44 éves szakember a szerb bajnokságot háromszor, míg a Szerb Kupát kétszer nyerte meg a Crvena zvezdával, amelyet 2019 decemberében vett át. A belgrádi együttes  2020-ban az Európa-liga egyenes kieséses szakaszába, míg egy évvel később ugyanennek a sorozatnak a nyolcaddöntőjéig menetelt, ahol a Milan, illetve a Rangers jelentette a végállomást.
2022 októberében idény közben vette át az akkor még olasz élvonalbeli Sampdoria irányítását, de nem tudta megmenteni a kieséstől a genovai együttest.
Sztankovics a Crvena zvezda kispadján 130 tétmeccsen 103 győzelmet, 17 döntetlent és 10 vereséget számlált, míg a Sampdoriánál 32 tétmérkőzésen négy győzelem, nyolc döntetlen, illetve 20 vereség volt a mérlege.

Még több sport…