2024. szeptember 20. (péntek) 00:09

Lefújták a börgöndi légiparádét

A börgöndi légi paradén lezuhant a HA-RDM lajstromjelet viselő T–28-as Trojan kisrepülő – közölte közösségi oldalán a Budflyer nevű blog. A repülőgép a földbe csapódott, és a földet érés pillanatában berobbant.
Mint írták, nem hivatalos információk szerint a T–28 Trojan gépen a pilótán kívül ketten, apa és fia utaztak.
A látogatókat arra kérték, hogy ne rohamozzák meg a parkolót, hogy a mentők tudjanak közlekedni.
A baleset miatt lefújták az idei légi parádét, és a légtérbe sem engednek be semmilyen légi járművet.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a balesetben két ember meghalt, négyen égési sérüléseket szenvedtek. A sérültek ellátását a rendezvényt biztosító mentők kezdték meg, majd három mentőhelikopter – Budaörsről, Balatonfüredről és Szekszárdról -, valamint több mentőautó is érkezett.
A mentők három súlyos sérültet – egy kislányt, egy nőt és egy férfit – mentőhelikopterekkel budapesti kórházakba, egy könnyebben sérült kisfiút pedig mentőautóval a székesfehérvári kórházba vittek – közölte Győrfi Pál.
A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n azt írta, hogy az eddig ismeretlen ok miatt lezuhant sportrepülőgép egy parkoló személygépkocsi mellé esett, amely a becsapódó alkatrészektől kiégett. Az elsődleges adatok alapján a pilótán kívül egy ember tartózkodott a repülőgépen, ők a helyszínen életüket vesztették.
A személygépkocsi utasai közül hárman súlyos égési sérüléseket szenvedtek, őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.
A többezres tömeg megkezdte a helyszín szervezett elhagyását – közölte kora este a rendőrség.

 

Még több AKTUÁLIS…