2024. szeptember 24. (kedd) 22:39

Willi Orbán tíz hétig nem játszhat

A magyar válogatott hátvédjét, Willi Orbánt kényszerűségből kellett lecserélni a csehek elleni felkészülési mérkőzés (1–1) 60. percében. Német sajtóhírek szerint azonban nincs szó súlyos sérülésről, nem kell mérkőzést kihagynia.
„Én megúsztam sérülés nélkül, Willi Orbán rosszabbul járt, őt a mérkőzés után az orvosi stáb vette kezelésbe” – nyilatkozta a csehek elleni mérkőzés után a Nemzeti Sportnak Szoboszlai Dominik. Azt Marco Rossi szövetségi kapitány is elismerte, hogy az RB Leipzig védőjét kényszerből kellett lecserélni a 60. percben (Fiola Attila váltotta).
A zeit.de azonban arról írt hétfőn, hogy nincs szó súlyos sérülésről, nem fenyegeti kihagyás a védőt, akire így számíthat az RB Leipzig szombaton, az Augsburg elleni bajnokin.Ez késő délutánra megváltozott: az RB Leipzig a hivatalos Twitter-oldalán közölte, hogy Orbánnak tíz hetet kell kihagynia.„A kapitányunk a jobb térdére sérült meg a Csehország elleni felkészülési találkozón. A védő nagyjából tíz hétig nem lesz bevethető” – írta a lipcsei klub.
Ez azt jelenti, hogy a magyar válogatott kulcsembere nem lesz ott októberben a Szerbia és a Litvánia elleni Eb-selejtezőn.

 

Még több sport…