2024. szeptember 19. (csütörtök) 19:13

Új iCloud+ csomagok jövő héttől az Apple-nél

Apple

A mai Apple bejelentések nagy híre az USB-C csatlakozó régóta várt bevezetése lehet az iPhone 15 készülékekre, valamint az új iCloud+ tárhelycsomagok.

Az Apple bejelentette, hogy a jelenleg elérhető 50 GB-os, 200 GB-os és 2 TB-os opciókhoz két új, 6 TB és a 12 TB tárhelyet is kínál a jövőben.

Az Apple több mint egy évtizede 5 GB ingyenes tárhelyet kínál minden iCloud-felhasználónak, valamint egy 50 GB-os csomagot 99 centért, egy 200 GB-os csomagot 2,99 USD-ért és a legnagyobb elérhető 2 TB-os csomagot 9,99 USD-ért. Az Apple azonban minden évben jobb minőségű videókat, fényképeket és egyéb funkciókat kínál, amelyek egyre több tárhelyet igényelnek azoknak a felhasználóknak, akik folyamatosan felhőbe szeretnének menteni.

A Mashable tavaly, az Apple iPhone 14 megjelenése után hívta fel a figyelmet erre a problémára, és felszólította a vállalatot, hogy kínáljanak nagyobb tárhelyet.

Így az Apple egy 4 TB iCloud-területet biztosított a felhasználóknak, de az további előfizetéses szolgáltatásokhoz kapcsolódott. Az Apple One, egy csomagban biztosította a felhasználóknak a 4 TB tárhelyet, valamint az Apple Music és az Apple TV+ szolgáltatásokat. Azonban ahhoz, hogy 4 TB iCloud+ tárhelyhez jusson, a felhasználónak Apple One előfizetést kellett váltania havi 29,95 dollárért, és továbbra is fizetnie kellett havi 9,99 dollárt az iCloud+ 2 TB-os tárhelyért.

Így a 4 TB korábban körülbelül havi 40 dollárjába került a felhasználónak, ami nagyjából négyszerese az iCloud+ 2 TB-os árának.
Most a nagyobb tárhelyet igénylőknek már nem kell más szolgáltatásokat is megvásárolniuk, így alacsonyabb áron tudnak több tárhelyre előfizetni.

Az Apple szerint az új iCloud+ csomagok ára 6 TB esetén havi 29,99 dollár, 12 TB esetén pedig 59,99 dollár lesz havonta, és szeptember 18-tól, hétfőtől lesznek elérhetőek.

Még több tudomány…