2024. szeptember 08. (vasárnap) 04:28

Lenin

A több nyelvre lefordított alkotást a tekintélyes Süddeutsche Zeitung "alapműként" méltatta.
Ház a sziklák alatt

Három elbeszélés

A címadó, Ház a sziklák alatt, filmként lett világhírűvé, de a másik két, önéletrajzi ihletésű történet is igazi jó olvasmány.

Európa zárójelben

Az 1921-ben Budapesten született szerző élete kész regény! A világ különböző csücskeiben hosszabb-rövidebb időt eltöltve jogosan érezhette magát a 20. század krónikásának. A hazai, majd…
Avi Loeb

Túl a Földön

A New York Times bestsellerében, a Földönkívüliben Avi Loeb, a Harvard csillagászati tanszékének leghosszabb ideig regnáló vezetője egy olyan elmélettel állt elő, ami komoly visszhangot keltett a tudományos világban.

Fekete gyémántok

Egy "kis bányaüzem tisztességes igazgatója és a nagy részvénytársaság erkölcstelen vezetője közötti harcra épül."

Rossz nyári emberek

Az USA-ban sokan megsértődtek olvasva az új könyvet. Hölgyek, urak mert belekerültek a Rosenblum műbe, mások pedig amiért kihagyta őket a szerző!
Kisasszonyok a Szabadság sétányról

Két nő, két álom, két sors

Felkavaró és megindító díjnyertes történelmi regény két váratlanul összefonódó női sorsról és egy városról, amely egyszerre élte meg az aranykort és a remény összeomlását. 

Egy hét Berlinben

Évtizedek óta a német fővárosban élve érdeklődéssel vettem kézbe a Laci barátomtól kapott útikönyvet. Formás, zsebbe passzoló, sok fotóval, kevés térképpel illusztrált csinos kötet az…

Német kancellárok

Adolf Hitler öngyilkossága óta kilenc kormányfője volt Németországnak. Az első nyolcról szól Mogyorósi Géza kötete. A bonni, illetve berlini kancellárok sorát a kereszténykonzervatív / CDU-s…
Az Uránia-ház

Dickens és a bukott nők

Stacey Halls negyedik regénye valós történetet dolgoz fel: Charles Dickens, a regényíró otthont alapított, amely menedékül szolgált a bukott nőknek.
All articles loaded
No more articles to load