2024. szeptember 19. (csütörtök) 18:56

A Fiorentina pontot mentett

A firenzei csapat megszenvedte a z FTC elleni meccset, hiszen a magyar csapat akár győzhetett is volna, ha Besic nem kapufára rúgja azt a bizonyos ordító helyzetet.Az olasz sajtó ezzel együtt mentegeti a Fiorentinát, hogy győzhettek volna, ám aki látta a mérkőzést, az aligha gondolhatja ezt. Mindenestre az FTC-nek jó esélye van, hogy megszerezze az első két hely egyikét, ha továbbra is ilyen meggyőzően játszik.

A Fiorentina–Ferencváros (2–2) Európa-konferencialiga mérkőzés után az olasz sajtóban egyöntetű a vélemény, a Ferencváros ötven percig remekül futballozott és összességében, a meccs képe alapján igazságos döntetlen született. A Gazzetta dello Sport arról ír, hogy Sztankovics a Ferencvárossal kis híján vissza tudott vágni a Fiorentinának azért a vereségért, amit áprilisban még a Sampdoriával szenvedett el Firenzében

A La Gazzetta dello Sport őrült Fiorentináról ír a főcímében, kiemelve, hogy kétgólos hátrányból egyenlített, majd kis híján győzött is az olasz csapat. A cikk azzal indít, hogy az első félidőben nagyon rosszul játszottak a hazaiak és a két cserejátékos, Antonín Barák és Jonathan Ikoné egy-egy gólja kellett ahhoz, hogy a második félidőben döntetlenre mentsék a Ferencváros elleni Ekl-meccset. A lap internetes oldalán található tudósítás kiemeli, hogy Dejan Szatnkovics, az FTC vezetőedzője legutóbb, idén áprilisban, 5–0-s vereséggel távozott az Atemio Franchi Stadionból a Sampdoria vezetőedzőjeként, most viszont majdnem bosszút állt.
„A Fiorentina a meccs nagy részében felismerhetetlen volt, aztán viszont képes volt kiegyenlíteni a sorozatban a 11. győzelme felé közelítő Ferencváros abszolút megérdemelt, kétgólos előnyét” – írja a gazzetta.it.

A Tuttosport.com a címében Ikoné ráadásban szerzett gólját helyezi fókuszba, amivel sikerült egyenlíteni a Fiorentinának a Ferencváros ellen. A beszámoló pedig azzal kezdődik, hogy az előző idényben döntőt játszó olasz csapat két meccs utáni is győzelem nélkül, két 2–2-es döntetlent követően két ponttal áll Ekl-csoportjában. A cikk szerint a Fiorentina az első félidőben nagyon pontatlan volt a támadójátékban, így a Ferencváros úgy is előnybe tudott kerülni az első félidőben, hogy nem volt sok helyzete. A második félidő aztán keményen indult hazai szempontból, hiszen Ibrahim Cissé fejese után már 2–0-s hátrányban volt Vincenzo Italiano csapata.
„A Fiorentinának azonban sikerült felemelnie a fejét, a 67. percben Barák fejesével szépített, majd Nico González érvénytelenített gólja után Ikoné a 93. percben egyenlített” – írja a Tuttosport.

A Corriere dello Sport .it összefoglalója azzal kezdődik, hogy bár a Fiorentina hagyta ki a meccs első helyzetét Giacomo Bonaventura révén, az első félidőben Varga Barnabás góljával mégis a Ferencváros szerezte meg a vezetést.
„A második félidőben pedig hiába vártuk a Fiorentinától, hogy reagáljon a gólra, ehelyett ugyanis a Ferencváros megduplázta az előnyét” – fogalmaz a tudósító, majd a mérkőzés további helyzeteivel folytatja, azt is kiemelve, hogy az egyenlítés után, Nico González 95. percben leadott lövésénél még a 3–2-es győzelemhez is közel állt.
A Corriere dello Sport külön cikkben foglalkozott a Firenzébe érkezett kétezer ferencvárosi szurkolóval is, hangsúlyozva, hogy végig rendőri ellenőrzés mellett közlekedtek a városban, atrocitás nem történt.

A La Nazione értékelése azzal foglalkozik, hogy a Ferencváros ötven percig abszolút felülmúlta a katasztrofálisan kezdő Fiorentnát, amely 0–2-nél kezdett felébredni a rémálomból. A jól sikerült hazai cserék után varázsütésre megváltozott a csapat játéka és bár az egyenlítés után végén még a győzelemre is lett volna esélye a Fiorentinának, összességében igazságos döntetlen született.„A violák ezzel életben tartották továbbjutási reményeiket,, de két öntetlen után innentől már csak győzelmek jöhetnek” – írja a lanazione.it.
EURÓPA-KONFERENCIALIGA, CSOPORTKÖR
2. FORDULÓ
F-CSOPORT
Fiorentina (olasz)–Ferencváros 2–2 (0–1)
Firenze, Artemio Franchi Stadion, 28 000 néző. V: Schlager (német)
FIORENTINA: Terracciano – Kayode, Martínez Quarta, Ranieri, Biraghi (Parisi, a szünetben) – Bonaventura (Ikoné, 78.), Maxime Lopez (Arthur Melo, 58.), Mandragora (Barák, 58.) – Nicolás González, Beltrán, Sottil (Kouamé, 58.). Vezetőedző: Vincenzo Italiano
FTC: Dibusz – Makreckis, S. Mmaee, I. Cissé, C. Ramírez – Ben Romdan (Owusu, 67.), Sigér – Marquinhos (Civic, 82.), Abu Fani (Besic, 67.), Zachariassen (Abena, 87.) – Varga Barnabás (Pesics, 82.). Vezetőedző: Dejan Sztankovics
Gólszerző: Barák (66.), Ikoné (90+3.), ill. Varga Barnabás (25.), I. Cissé (50.

Még több sport…