2024. szeptember 20. (péntek) 17:39

Győzött a Fehérvár az éllovas ellen

A Hydro Fehérvár AV19 5-3-ra legyőzte éllovas vendégét, az olasz Pustertal Wölfe csapatát az osztrák jégkorongliga (ICEHL) szombati játéknapján.

Eredmény:
Hydro Fehérvár AV19-Pustertal Wölfe (olasz) 5-3 (1-0, 3-1, 1-2)
—————————————————————
a magyar csapat gólszerzői: Leavens (16.), Laberge (27.), Kuralt (28., 33.), Leclerc (57.)

A kiegyenlített első harmad hajrájában Daniel Leavens lőtt a bal alsó sarokba, ami nyugtatólag hatott a hazaiak játékára. A fordulást követően olyan iramot diktáltak a székesfehérváriak, hogy sorra kapták az emberelőnyöket. Előbb Pascal Laberge, majd 65 másodperc elteltével Anze Kuralt váltott gólra egy fórt. Kuralt öt percre rá még egyszer a kapuba talált, erre azonban 25 másodperc múlva tudtak válaszolni a vendégek.
A záró felvonásban erősen nyomtak az olaszok, nagy fölényben voltak, és végül emberelőnyből szépítettek. A végjátékban viszont ismét remekül összpontosított a Volán és Guillaume Leclerc éles szögből leadott lövésével eldöntötte a meccset, bár a vendégek az utolsó másodpercekben még egyszer be tudták venni Olivier Roy kapuját.
A fehérvári siker azt jelenti, hogy Kiss Dávid vezetőedző csapata egy pontra megközelítette az élen álló Pustertalt, és pontszámban beérte Salzburgot, amely két meccsel kevesebbet játszott nála.

Még több sport…