2024. szeptember 20. (péntek) 20:36

61. Bundesliga évad

Bundesliga

A nyári pihenőt követően augusztus 18-án rajtolt el az elsőosztályú német labdarúgó bajnokság – a Dárdai Pál vezette berlini Hertha BSC nélkül. Paliék most egy szinttel lejjebb gurigáznak. Nem ciki, legfeljebb a pénz és a lelátók zsúfoltsága lett kisebb. Két hónap elteltével a Leverkusen vezeti a tabellát. Mivel a német labdarúgó válogatott e hó derekán Amerikában turnézik, a legjobb aranylábú fiúkat nélkülöznie kellett a Bundesliga tizennyolc teamjének.

Ám a nyolcadik játéknappal, október 20-án folytatódik Európa szívében a nemzetközi érdeklődésre számottartó top foci viadal. Akkor este a Dortmund – Bréma rangadón izgulhatnak a szurkolók. Másnap délután a Darmstadt – Lipcse legényei vívnak forró csatát. Velük párhuzamosan az 1. FC Union Berlin vendége lesz a VfB Stuttgart együttese. A Bundesliga tabella 13. helyén toporgó, hetek óta bénázó (egyetlen!) fővárosi klubnál jóval esélyesebb a sváb team. Ők most a Bayer Leverkusen mögött másodikak a toplistán. Következő ellenfelük a VfL Wolfsburg lesz.

Azon a szombaton drukkolhatnak a sportbarátok a Freiburg kontra Bochum meccsen és a Hoffenheim – Frankfurt randevún is több lesz a csel, mint a csók! Október 21-én este kerül sor a régen várt Mainz vs. München összecsapásra. A harmincháromszoros bajnok FC Bayern srácainak szerintem idegenben is „illene” győzniük. Az őszi idényben (aktuálisan) 23:6-os gólaránnyal harmadikok a tabellán, melynek sereghajtója a peches mainzi és a kölni stoplis brigád! Ez utóbbi, dómvárosi klub legközelebb a Mönchengladbachhal gurigázik majd – hazai gyepen. A Heidenheim pedig az augsburgi fiúkkal labdázik. A kilenc germán stadion hétvégi meccseire már több százezer (!) jegy kelt el. Ja kérem, itt a perecárusok is Porschéról álmodoznak!