2024. szeptember 20. (péntek) 22:25

Pontot szerzett a Szeged Kielcében

Az OTP Bank Pick Szeged 27–27-re végzett a lengyel Industria Kielce otthonában a Bajnokok Ligája A-csoportjának ötödik fordulójában.

KÉZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
5. FORDULÓ
A-CSOPORT
Barlinek Industria Kielce (lengyel)–OTP Bank-Pick Szeged 27–27 (14–15)
Kielce, 4200 néző. V: Kurtagic, Wetterwik (svédek)
KIELCE: Walach – MORYTO 6 (2), Olejniczak 2, KARALEK 3, GEBELA, Nahi 4, Karacic 3 (1). Csere: SICKO 5, Tournat 3, D. Dujshebaev, Thrastarson 1, Kounkoud. Edző: Talant Dujsebajev
SZEGED: Mikler R. – Sostaric 4 (1), STEPANCIC 6, BOMBAC 4, Bánhidi 1, Bodó 3, Jelinic. Csere: Imsgard (kapus), M. GABER, KALARAS 1, Garciandía 3, Martins 3, Frimmel 2, Szilágyi B. Edző: Kárpáti Krisztián
Az eredmény alakulása. 11. p.: 5–4. 15. p.: 5–7. 19. p.: 8–10. 24. p.: 11–11. 29. p: 13–13. 33. p.: 16–17. 39. p.: 20–17. 42. p.: 22–19. 51. p.: 23–23. 53. p.: 25–23. 58. p.: 25–26. Kiállítások: 6, ill. 6 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 1/1

MESTERMÉRLEG
Kárpáti Krisztián: – A Kolstad elleni vereség után újra kellett építeni magunkat, főleg mentálisan, a Kielce elleni küzdés és az eredmény viszont azt mutatja, hogy ez sikerült. Védekezésben különösen jól teljesített a csapat, mint ahogy a kapusteljesítmény is kiemelkedő volt, a támadójátékunk kicsit hullámzott, hol jobb, hol gyengébb volt, de még egyszer ki szeretném emelni a küzdőszellemet, háromgólos hátrányban sem adtuk fel, sőt, a végén volt esélyünk győzni is. A döntetlen igazságos.

NEM KEZDETT MEGILLETŐDÖTTEN az OTP Bank-Pick Szeged a favoritnak tartott Kielce otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportmeccsén, volt elképzelése, felszabadultan és összeszedetten kézilabdázott, az első félidőben jobb statisztikái voltak, és többször vezetett lengyel ellenfelénél, sőt, a szünetre is egygólos előnnyel ment.
A hazaiak annyival mindenképpen hátrányban voltak, hogy a jobbátlövő, Alex Dujshebaev hiányában balkezes játékos nélkül voltak kénytelenek kiállni, igaz, Borut Mackovsek és Szita Zoltán nélkül Bodó Richárd meg egyedül maradt a balátlövőposzton.
A második félidőt azonban a Kielce kezdte jobban, Kárpáti Krisztián együttese mintha kicsit beragadt volna, és a hét hat elleni támadójáték sem működött, így a hazaiak a meccsen először vezettek két, majd három góllal is. Nem játszott alárendelt szerepet a Szeged, de nem tudta kihasználni a hazaiak hibáit, pedig a Kielce is elég pontatlanul kézilabdázott.
A második félidő első húsz perce után Luka Stepancic duplájával újra kiegyenlített a Szeged, amiben az egyre jobban védő norvég kapus Emil Kheri Imsgard is fontos szerepet játszott, három perccel a vége előtt pedig Dean Bombac találatával huszonöt perc után újra az elszántan küzdő vendégeknél volt az előny.
Az utolsó percekben egy kérdéses ítélettel kiszórták Bánhidi Bencét, de az emberelőny csak arra volt elég a hazaiaknak, hogy döntetlenre hozzák a meccset, az utolsó támadást pedig higgadtan kipasszolta a fegyelmezetten játszó Szeged, amely megszerezte története első pontját Kielcében. 27–27

Még több sport…