2024. szeptember 20. (péntek) 22:23

Kérdezd meg Zachert!

Dr. Zacher Gábor mindig megmondja a tutit, most éppen az energia italokról. az energiaitalokról. A toxikológus szerint az energiaital nem ártalmasabb, mint a kávé, ezért értelmetlen lenne betiltani. Dr. Zacher úgy döntött, hogy közösségi oldalán elindít egy sorozatot, melyben a világ különböző dolgairól mondja el a szakmai és személyes véleményét. A sorozatot az utóbbi idők egyik legtöbbet szóban forgó termékével kezdte: az energiaitallal. A szakember egy rövid videót osztott meg, melyben kifejti, hogy szerinte több okból is felesleges lenne betiltani a koffeint tartalmazó üdítőket.

„Az elmúlt hetekben sok-sok port kavart fel az energiaitalokkal kapcsolatos mindenféle vélemény, hogy akkor betiltani, nem betiltani, itt árusítani, csak ott lehet árusítani. Én úgy gondolom, hogy érdemes tiszta vizet önteni a pohárba. Miről is van szó? Alapvetően a koffeinről. És a koffein – valljuk be őszintén – az életünk részét képez, hiszen még a koffeinmentes kávéban is három milligramm van. Ugyanakkor egy jó minőségű kávéban akár 80-150 milligramm is lehet, míg egy átlagos doboz energiaital körülbelül 80 milligramm koffeint tartalmaz”

Dr. Zacher hiányt pótol, amikor megosztja tudását a netezőkkel, hiszen annyi rémhír és fals információ terjed, ő viszont mindig hiteles volt. Legnagyobb mondása egyébként kétségtelenül az volt, amikor a TV2 nézése előtt azt javasolta, hogy mindenképpen meg kell inni egy üveg rosé. Ez a bölcs tanács ma is érvényes.

Még több életmód…