2024. szeptember 19. (csütörtök) 18:11

Miért Messi kapta az Aranylabdát?

Túl sokan cikizik Messi Aranylabdáját, amelyre legfeljebb egyetlen érv adódik, hogy az életművéért kapta, s nem az idei teljesítményéért. Egyébként is ma mér az Intermiamiban tetszik, vagyis levezet.

Lothar Matthäus után az  ötszörös győztes, Cristiano Ronaldo is jelezte egy spanyol újságíró elmarasztaló videója alá kirakott like-kal és röhögő emojikkal, hogy bohózatnak tartja a legutóbbi szavazás eredményét. Pep Guardiola, a Manchester City jelenlegi menedzsere  szerint két Aranylabdát kéne kiosztani, egyet az argentin Bolhának, egyet pedig a futballvilág maradék részének.

Tomás Roncero, az AS című spanyol sportlap tekintélyes munkatársa videóüzenetben vonta kétségbe Lionel Messi nyolc Aranylabdája közül legalább háromnak a jogosságát.
Szerinte 2010-ben Xavinak vagy Andrés Iniestának járt volna az elismerés, hiszen ők nemcsak a Barcelonával remekeltek, hanem „mellesleg” világbajnokságot is nyertek a spanyol válogatottal.2021-ben Robert Lewandowski „berúgta a világ összes gólját”, megérdemelte volna a trófeát.
Legutóbb pedig Erling Braut Haaland volt az, aki minden létező klubtrófeát begyűjtött a Manchester Cityvel, de még a Premier League gólrekordját is megdöntötte.

Messi már „visszavonult”, legalábbis az AS véleményvezére szerint a nyolcadik Aranylabdát afféle életműdíjnak kell tekintenünk. Az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo, aki eddig nem minősítette Messit, most lájkolta Roncero videóját, sőt négy röhögő emojival jelezte, hogy bohózatnak tartja az argentin nyolcadik trófeáját.

Még több sport…