2024. szeptember 24. (kedd) 08:26

Paks tizenegyesekkel

A labdarúgó Mol Magyar Kupa 4. fordulójának utolsó mérkőzésen a másodosztályú Honvéd az élvonalbeli Paksot fogadta. A rendes játékidő és a hosszabbítás is 2–2-es döntetlennel zárult, végül a Paks tizenegyesekkel jutott a legjobb 16 közé.

MOL MAGYAR KUPA
4. FORDULÓ (A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT)
BUDAPEST HONVÉD (NB II)–PAKSI FC 2–2 (1–1, 2–2, 2–2) – tizenegyesekkel 4–5
Budapest, Bozsik Aréna, 2200 néző. Vezette: Pillók Ádám (Buzás Balázs, Belicza Bence Péter)
HONVÉD: Tujvel – Kovács N. (Haragos, 110.), Szabó A., Kálnoki-Kis, Benczenleitner – Bocskay, Adorján (Keresztes N., 82.) – Kocsis D., Lőrinczy (Pekár I., 58.; Kocsis G., 91.), Krajcsovics (Eördögh A., 82.) – Holman (Bobál G., 87.). Megbízott edző: Djordje Kamber
PAKS: Szappanos – Szélpál N., Kinyik, Temesvári (Szabó J., 76.) – Osváth, Papp K. (Böde, 61.), Haraszti Zs. (Silye, 91.), Szabó B. (Windecker, a szünetben), Bőle – Könyves (Hahn J., 72.), Beke P. (Mezei Sz., a szünetben) Vezetőedző: Bognár György
Gólszerző: Szappanos (22. – öngól), Bobál G. (90+5.) ill. Könyves (19.), Hahn J. (88.)
MESTERMÉRLEG
Djordje Kamber: – Nem volt meglepetés számomra, hogy így futballoztunk, tudtam, hogy képesek vagyunk így játszani – sajnos a bajnokságban eddig ezt nem mutattuk meg. Azt kértem a srácoktól, hogy a közönség tapsoljon meg minket, ez megtörtént. Pozitív lépés a mai mérkőzés, remélem, hogy ilyen energiával és lendülettel tudjuk folytatni a továbbiakban is, és akkor elindulunk felfelé a tabellán.
Bognár György: – Nagyon jól küzdött és veszélyesen játszott a Honvéd. Nálunk az a hét kezdőjátékos, aki kevesebbet szerepelt az utóbbi időben, nem tudott abban a ritmusban futballozni, amit szerettünk volna. Böde Dániel megsérült, az utolsó húsz-huszonöt percet sérülten vállalta. Örülök a továbbjutásnak, nagy küzdelemben értük el, de mivel többet kezdeményeztünk, megérdemeltük.

Még több sport…