2024. szeptember 19. (csütörtök) 18:29

Donáth Anna még mindig a DK-n rúgózik

Keményen nekiment a DK-nak, ennek ellenére azt mondja, hogy a két párt helyi szinten továbbra is együtt fog működni. Donáth Anna úgy véli, hogy a DK-val szemben ellenzéki térfélen a Momentum az utolsó mohikán, hiszen Gyurcsány pártja eddig akárkivel működött együtt, azt maga alá darálta.

Addig nem lesz kormányváltás, amíg a jelenlegi politikai kultúrán nem változtatunk – jelentette ki a Telexnek adott interjújában Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője. Donáth utoljára a 2022-es választás éjszakáján beszélt Gyurcsány Ferenccel, ugyanis nem gondolja, hogy keresnie kellett volna akár Gyurcsányt, akár mást a DK vezetéséből. „Nekem nem velük van dolgom, hanem a választókkal” – magyarázta.

Saját pártjáról Donáth azt mondta, azt a politikai kultúrát képviselik, „amely az igazságon, a felelősségvállaláson, a kritika elfogadásán és az abból való tanuláson alapul”. Azt mondta, ezt várják tőlük a választóik is. Arról, hogy a Válasz Online-on megjelent írásában keményen bírálta a DK-t azt mondta, nem hadüzenetként fogalmazta meg a Momentum álláspontját, „hanem száraz tényközlésként”.

Donáth saját csapdájába esett, miután annyira fél, hogy a DK az ő pártját is bedarálja. Ám lehet bármi Gyurcsányék szándéka, ha a Momentum megnyeri a választóit, akkor előrébb léphet. Ám attól, hogy megtámadja a legnagyobb ellenzéki pártot, aligha lesz népszerűbb.és bármennyire is utálja Gyurcsányékat, a szavazóikat nem tudja átemelni. Hiába mondogatja, hogy neki a választókkal van dolga, azok közül egyelőre sokkal többen szavaznak a DK-ra, mint a Momemtumra.

Még több AKTUÁLIS…