2024. szeptember 24. (kedd) 06:27

Mátyus lemondott

Mátyus János, a labdarúgó OTP Bank Ligában utolsó helyezett Kisvárda vezetőedzője kedden benyújtotta lemondását.

„Nagy reményekkel érkeztem a klubhoz, és sok ilyen, mondhatni testhezálló feladatot oldottam már meg korábban – idézte a távozó edzőt a klub honlapja. – Biztos voltam benne, hogy ez itt is sikerülni fog. Ideérkezésemkor sokan féltettek attól, hogy milyen lesz a munkakapcsolatom Révész Attila sportigazgatóval, de azt kell mondanom, hogy az egyik legjobb közvetlen főnököm volt. Mind szakmailag, mind emberileg csak köszönhetek neki, ezt most meg is teszem.”
Mátyus a döntését azzal indokolta, hogy „a csapatot olyan hatékonyan nem tudta kimozdítani a gödörből, mint bármelyik előző állomáshelyén”. Úgy folytatta: a klub érdekeit szem előtt tartva, megköszöni a bizalmat, és távozik.
A keddi edzést a stábtagok tartották.
A Kisvárda – amely pályája használhatatlansága miatt sokáig idegenben játszotta mérkőzéseit – két győzelemmel, egy döntetlennel és kilenc vereséggel az utolsó helyen áll. Legutóbb, vasárnap otthon kapott ki 1-0-ra a szintén a bennmaradásért küzdő Zalaegerszegtől. Mátyus idény közben érkezett a csapathoz, szeptember elejétől irányította a Kisvárdát.

Még több sport…