2024. szeptember 24. (kedd) 04:28

Az MTK nyert

LABDARÚGÓ NB I
13. FORDULÓ
MTK BUDAPEST–ZALAEGERSZEGI TE 2–0 (0–0)
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1923 néző. Vezette: Káprály
Gólszerző: Kocsis G. (60.), Thiam (78.)

Az első félidőt leginkább a küzdelem jellemezte, a kapuk nem igazán forogtak veszélyben, a legközelebb Varju Benedek állt a gólszerzéshez. Nemanja Antonov – nem akarjuk megbántani, de tőle szokatlan módon – két szenzációs, ráadásul teljesen egyforma cselt mutatott be a bal szélen: először átlépte a labdát, majd áttolta a rátámadó védő lába között, utána megismételte ugyanezt, a beadására érkezett a jobb oldalról Varju Benedek, akinek kicsit talán leperdült a lábáról a labda, amely így a lécről vágódott vissza.
A ZTE az első félidőben nem tudott veszélyes helyzetet kialakítani a hazai kapu előtt, és bár a mezőnyben időnként tetszetősen adogattak a vendégek, a tizenhatoson belülre ritkán jutottak. Az új magyar edzői generáció két képviselője, Horváth Dávid és Boér Gábor előtt adva volt a feladat: ki kell találni valamit a szünetben, hogy az egy pontból valahogy három legyen.

Amikor ennyire kiegyenlített a küzdelem, még fontosabbá válnak a szögletek, oldalszabadrúgások. Egy szöglet hozta meg a fordulatot. A Zalaegerszeg korábbi játékosa, Kocsis Gergő megszerezte élete első NB I-es gólját, amikor Nemanja Antonov szögletéből okosan a hosszú sarokba csúsztatta a labdát.
Mindent egy lapra feltéve rohamozni kezdett a ZTE, a vendégek megpróbáltak ritmust váltani,  előbb Antonio Mance fejelt a kapuba, de hosszas VAR-vizsgálat követte a gólt: a felvételek alapján egyértelmű volt, hogy a labda áthaladt a gólvonalon, de leshelyzetet is vizsgálni kellett, ráadásul a gólszerző fejéről a kezére pattant a labda, így nem adták meg a gólt – hogy aztán néhány másodperccel később Khaly Thiam megduplázza az MTK előnyét.
Lélekben ekkor talán fel is adta a ZTE a küzdelmet, az MTK pedig végképp megnyugodott, és a hátralévő időben előnye megtartását tartotta szem előtt.

 

Még több sport…