2024. október 18. (péntek) 10:39

Hévíz a kormány kedvence

Hévízre kiemelt fejlesztésként tekint a kormány, a Hévíz-Balaton Airport fejlesztésének feladatát Lázár Jánosnak és Rogán Antalnak együtt kell csinálnia, legalábbis ez derül ki egy friss kormányhatározatból.

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője kedden a parlament gazdasági bizottságában elmondta, hogy Hévíz és Tokaj lesz a két kiemelt turisztikai célpont, amelyek fejlesztésére a kormány a következő években komoly forrásokat szán, péntek este meg is jelent az erről szóló kormányhatározat.

A kormányhatározat szerint „a magyarországi gyógyturizmus fejlesztése érdekében” átstrukturálják Hévízgyógyfürdő intézményrendszerét, és új üzemeltetési modellt alakítanak ki Hévízgyógyfürdő, valamint a Hévíz-Balaton Airport fejlesztéséhez.

Hévízgyógyfürdő turisztikai célú vagyonelemeit (pl. Hévízi-gyógytó, Hotel Spa Hévíz) egy új, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) tulajdonában lévő gazdasági társaság üzemelteti a jövőben. Ennek a cégnek alapításához 100 millió forintot különít el a kormány.

 

Még több ITTHON…