2024. szeptember 19. (csütörtök) 18:36

A Paks győzött és vezeti a tabellát

NB I
14. FORDULÓ
Paksi FC–Diósgyőri VTK 4–1 (Könyves 10., Mezei 21., Szabó J. 27., Hahn 80., ill. Pozeg Vancas 53. – 11-esből)
Paks, Paksi FC Stadion, 1712 néző. V: Pintér Cs.

Pakson lépett pályára az újonc Diósgyőr.  S a meccs érdekessége, hogy a feljutó csapatban főszerepet játszó Könyves Norbertet is elengedte a DVTK, miközben tucatnyinál több légióst szerződtetett, s így újabb szöget vert a magyar labdarúgás koporsójába. Bezzeg a csak magyar játékosokkal  évről-vére bravúrosan szereplő Paks szerződtette Könyvest. És ezúttal is igazolta klasszisát, míg a miskolciak csak szenvedtek.

A tizenhatoson kívül a kapujából messzire kifutó Artem Odincov bár fel tudott szabadítani, az őt átugrani próbáló Hahn János lába véletlenül eltalálta a fejét. Rövid ápolás után a kapus folytatni tudta a játékot, de az ukrán kapus nem sokkal később Mezei Szabolcs lövésénél is a labda mellé nyúlt, így alig telt el húsz perc, máris jelentős előnyre tett szert a házigazda. Kuznyecov lecserélte a kapusát. Azon már nem is csodálkozhatunk, hogy a tartalék kapus is légiós…

A cserekapus Szélpál Norbert fejesénél óriási bravúrral védett, viszont Szabó János közvetlen közelről a hálóba bombázta a labdát, így már három nullára vezetett a Paks úgy, hogy még fél órája sem tartott a mérkőzés. Természetesen ez a szerencsétlen kapusbaleset, és Odincov lecserélése döntően befolyásolhatta a meccset, de az is igaz, hogy a Diósgyőr semmiféle veszélyt nem jelentett a paksi kapura, a hazaiak sokkal lendületesebben, agresszívabban futballoztak. A DVTK csak tizenegyessel tudott szépíteni.

Hahn János a csereként beállt Haraszti Zsolt nagyszerű szólója végén a csatár látványos csel után lőtte a kapuba a negyedik paksi gólt, így Bognár György azt is megengedhette magának, hogy Szappanost lehívja a pályáról és Simon Barnabásnak is adjon néhány percet.

Még több sport…