2024. szeptember 19. (csütörtök) 19:00

Még kijuthatunk az olimpiára

A magyar női kézilabda-válogatott talán az eddigi legjobb játékával kapott ki a világbajnokságon a társházigazda Svédországtól a középdöntő második körében. Még kaptak egy utolsó esélyt, hiszen ha hétfőn legyőzik Horvátországot, ott lehetnek az olimpiai selejtezőtornán.

Hajszálon múlt, hogy a magyar csapatnak már vasárnap sikerüljön jogot szerezni a selejtezőtornás szereplése. A brazilok Csehország elleni győzelmével már csak a spanyolok pontszerzésére lett volna szükség a hollandok ellen, ezzel szinte valamennyi, a tavalyi Európa-bajnokságon előttünk végző válogatott megelőzött volna minket és a világbajnokságról harcolta volna ki helyét a tavaszi kvalifikációs tornán – a kontinensviadalról kiadó két hely egyike így a magyar válogatottat illette volna meg. Az ibériaiak viszont simán, 29–21-re kikaptak, hármas holtverseny alakult ki a 4. középdöntős csoportban, ebben pedig a legrosszabb összevetéssel csak csoport negyedikek lettek, és Csehország jutott a negyeddöntőbe.
Az olimpiát rendező Franciaország és az Európa-bajnoki címvédő Norvégia már biztos párizsi résztvevő, miközben bejutott a nyolc közé a világbajnokságon, akárcsak a tavalyi Eb-második Dánia, így még a vb-n elért kilencedik hely is olimpiai selejtezőt érhet. Ha tehát legyőzzük Horvátországot, legjobb csoportharmadikként a kilencedik helyen végezhetünk,s a magyar lányok mehetnének az áprilisi selejtezőtornára.

Még több sport…