2024. szeptember 20. (péntek) 16:57

FTC – A vezérigazgató optimista

A Ferencváros Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál volt a Sportrádió vendége, a Hazafutásban Szegő Tibornak beszélt hazaérkezése után az Európa-konferencialiga sorsolásáról és az FTC őszi teljesítményéről is. Megszólalt még a műsorban a Paks vezetőedzője, Bognár György és a Kecskemét mestere, Szabó István is.

A Ferencváros a görög Olympiakosszal került össze, amivel kapcsolatban Orosz Pál reálisan, mégis magabiztosan nyilatkozott.
„Tény, hogy az Olympiakosz nagyjából kétszer annyit ér, mint mi és biztosan a görögök a favoritok ebben az összecsapásban. Ennek ellenére hányszor láttuk már olyat, hogy ezeket a dolgokat átíveli a jelenlegi forma és az akarat. Játszottunk mi már velük mérkőzést és mi jöttünk ki győztesen, szóval reméljük ismét így lesz. Mi ennek a párosításnak mindenféleképpen úgy megyünk neki, hogy tovább szeretnénk jutni.”
A folytatásban arról is szó esett, milyen hatással van az FTC bajnoki szereplésére, hogy 14-el több mérkőzést játszott a nemzetközi szereplése miatt.„Ezek a meccsek egész más szintűek, mint egy sima NB I-es mérkőzés, sokkal több energiát vesz el fejben és testben is. Egy ilyen találkozót követően érthető, hogy nehéz hétvégén ismét ugyanazon a szinten teljesíteni a játékosoknak.És utolért minket egy komolyabb sérüléshullám is. Kulcsjátékosok dőltek ki a csapatból, akik tavasszal visszatérnek majd, ami bizakodásra adhat okot. Egy pontos hátrányban vagyunk a jelenleg tabellán, de hiszek benne, hogy ezt a bajnokság végéig le tudjuk dolgozni”.

Még több sport…