2024. szeptember 19. (csütörtök) 18:01

Szuhodovszki Debrecenbe tart

Igaznak bizonyultak a Nemzeti Sport értesülései és a labdarúgó NB I-ben ötödik helyen telelő Debreceni VSC szerződtette a 23 éves, egyszeres magyar válogatott Szuhodovszki Somát a Kecskeméti TE-től. A tranzakció értékét tekintve a DVSC és a Kecskemét történetében is rekordigazolásnak számít.

Szuhodovszki a 2021–2022-es idény előtt igazolt Kecskemétre, mellyel rögtön első idényében feljutott az élvonalba, ott pedig szintén meghatározó játékosa volt az NB I-ben is ezüstérmet szerző csapatnak. 46 meccsen öt gólnál és 11 gólpassznál járó Szuhodovszki Soma teljesítménye a magyar válogatott szövetségi kapitányának, Marco Rossinak a figyelmét is felkeltette, a KTE középpályása már többször kapott meghívót a nemzeti csapat összetartására, ám eddig mindössze egy percet játszott a Montenegró elleni Európa-bajnoki selejtezőn.

A Transfermarkt által félmillió euróra becsült értékű Szuhodovszki az NB I-ben nyolcadik helyezett KTE-től az ötödik helyen telelő DVSC-hez igazolt. Mindkét klub úgy nyilatkozott, hogy a transzfer rekord a történetükben, a KTE annyit még hozzátett, hogy csupán néhány alkalommal adtak az utóbbi években ennél nagyobb átigazolási díjat magyar játékosért a hazai transzferpiacon.

Még több sport…