Régi barátom a szakíró, a Biatorbágyon élő szociológus, Bihari Zoltán. Szorgalma határtalan: a közelmúltban nagyszabású, szép könyvvel lepte meg a folyékony kenyér szerelmeseit! Majd a hazai svábokról jelentetett meg két kötetet – magyarul. A német nyelvű, átdolgozott album most, karácsony küszöbén jött ki a nyomdából. S idei „termés” a Magyarország cukrászati értékei is, melyet Vojtek Évával közösen jegyez. Ez a másfélszáz oldalas, fotókkal illusztrált munka szerencsére nem annyira száraz, mint a címe. Ezt tükrözi az is, hogy az 5.900 forintos, táblakötéses művet immáron második kiadásban veheti kézbe az édesszájú könyvbarát.
S mit kap a pénzéért az olvasó? Erről így vall a szerzőpáros: „Bemutatjuk a magyar cukrászati értékek azon tárházát, amely nemcsak a törzsvendégek körében ismert. Különlegessége folytán bekerült a Magyar Értéktár helyi, vármegyei, kiemelt nemzeti jelentősségű, és még ennél is fejlebb lévő Hungaricum kategóriába. A második részben olvasóink megismerhetik a – 2007 óta megrendezésre kerülő – „Magyarország Tortája” verseny nyertes alkotásait. Az Ipartestület e viadala nem titkoltan azt célozza, hogy létrejöjjenek a szakma kreativitására, innovációjára épülő új – a magyar cukrászat hagyományain alapuló, főként hazai alapanyagokból álló – torták, amelyek idővel hasonlóan emlékezetessé válhatnak majd, mint klasszikus elődeik.