2024. szeptember 19. (csütörtök) 18:13

Előz a BYD, pedig Szeged még odébb van

Elemzők szerint a BYD az előző év negyedik negyedévében több villanyautót adhatott el mint a Tesla, ezzel a világ legnagyobb elektromosautó-gyártójaként kezdi a 2024-es évet, olvasható Business Insider cikkében. Az első európai autógyárát Magyarországra helyező BYD  431 ezer villanyautót adott el 2023 harmadik negyedévében, miközben a Tesla 435 ezret.

A kínai gyártó kínálatában számos olcsó modell is szerepel, amelyekből jelentős mennyiség fogy a helyi piacon, ahol eleve hatalmas az érdeklődés a tisztán elektromos hajtású autókra. A Magyarországon 10 millió forintos alapárú Dolphin, egyelőre a legolcsóbb, Európában is forgalmazott BYD, de Kínában egy ennél is alacsonyabb árú modellt, a Seagullt is piacra dobta, sőt, ez a negyedik legkelendőbb villanyautó az ottani összesítés szerint, és az eladási lista első tíz helyéből további öt szintén a BYD-é.

Igaz, az Európai Uniónak nem tetszik a kínai gyár nyomulása, dömpingárakkal vádolják, de ha megépül a szegedi gyár, akkor már nehéz lesz fogást találni a BYD-en, hiszen birtokon, vámon belül lesz.

Kapcsolódó
Még több NAGYVILÁG…